Această rețetă de orez cu ciuperci este delicioasă și ușor de preparat. Iată cât de rapid o poți prepara chiar tu.
Ingrediente:
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă albă, tăiată în cubulețe
3 căței de usturoi, zdrobiți
250 de grame de ciuperci, tăiate în cubulețe
¼ linguriță de cimbru uscat
½ linguriță de pătrunjel uscat
1 ⅓ cești de orez
3 căni de bulion
sare
piper
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, la o temperatură medie.
Prăjiți ceapa tăiată cubulețe până se înmoaie - aproximativ 5 minute. Apoi, adăugați usturoiul zdrobit și prăjiți încă un minut, amestecând constant.
Adăugați ciupercile tăiate cubulețe, cimbrul și pătrunjelul și amestecați. Gătiți până când ciupercile s-au înmuiat, aproximativ încă 5 minute.
Adăugați orezul și bulionul și amestecați totul. Aduceți la fierbere, apoi reduceți la un foc mic. Lăsați orezul la fiert timp de 20-25 de minute sau până când tot lichidul a fost absorbit.
Gustați orezul și adăugați puțină sare și piper, dacă doriți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News