Papanașii moldovenești sunt extrem de delicioși și se prepară foarte ușor.
INGREDIENTE:
500 gr brânză de vaci
2 ouă
4-5 linguri zahăr
6 linguri făină
esență vanilie
opțional gris, dacă este prea moale
MOD DE PREPARARE: Brânza de vaci se pune într-un castron, adăugăm zahărul și ouăle și amestecăm. Se pune esență de vanilie și făina. Compoziția trebuie să fie mai tare,nu apoasă. În cazul în care este mai moale se adaugă gris și se lasă circa 10 minute deoparte compoziția. Într-o tigaie punem ulei la încis, iar cu o lingură punem din compoziia de papanași la prăjit. Se scot pe un servețel de hârtie, pentru a absoarbe uleiul în exces.
Se servesc atât calzi cât și reci,cu smântână și dulceață.
POFTĂ BUNĂ!
Pofta buna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News