Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a folosi o abundență de legume, o opțiune excelentă este să le serviți peste paste pentru o cină proaspătă și plină, care se pregătește în doar câteva minute.
Aceasăt rețetă reunește aromele creveților suculenți și ale legumelor proaspete pentru a crea un fel de mâncare sănătoasă și satisfăcătoare, plină de arome ușoare.
Ingrediente:
230 g de penne
1 lingură de ulei de măsline
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 cană de mazăre dulce, tăiată în două
1 cană de roșii cherry, tăiate în două
1 cană de porumb
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper negru
2 linguri de suc de lămâie
1 kilogram de creveți cruzi
Mod de preparare:
Fierbeți o oală cu apă cu o cantitate generoasă de sare.
Gătiți pennele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg și se pun deoparte.
Între timp, încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați uleiul de măsline, usturoiul, mazărea, roșiile cherry, porumbul, sarea și piperul și sotați-le timp de 5 minute.
Faceți o mică gaură printre ingrediente și adăugați sucul de lămâie și apoi creveții. Se sotează până când creveții devin roz, aproximativ 3 minute.
Umpleți un castron de servire cu penne, și puneți cu lingura legumele și creveții.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News