Rețetă de pască, perfectă pentru masa de Paște.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare, până obținem o spumă tare.
Într-un alt castron se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante în compoziția aceasta.
Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grija, pentru a nu strivi albușul.
Se tapetează forma de copt (18 cm diametru) cu un pic de unt și pesmet (dacă are fund detașabil pe dedesubt se poate prinde hârtie de copt) și se toarnă compoziția de pască fără aluat în vas. Se coace 50 min la 160° (foc mic spre mediu la cuptoarele cu gaz). Dacă măriți compoziția, timpul de coacere crește până la 70-80 de minute.
Pasca trebuie să devina aurie, ușor rumenă la suprafață.
Se taie doar când e complet rece. Pasca fără aluat se pudrează cu zahăr pudră vanilat și se servește.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru glazură:
Se începe cu prepararea blatului de pandișpan, care va fi în două culori.
Mai întâi, trebuie să separi albușurile de gălbenușuri, după care albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul tos. Untul topit și răcit se amestecă cu gălbenușurile și cu zahărul vanilinat, iar peste compoziția obținută adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt. După ce făina s-a încorporat bine se adaugă treptat albușurile spumă. Va rezulta o compoziție de pandișpan, pe care trebuie să o împarți în două părți egale.
Prima parte din compoziție se întinde în o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. În cea de-a doua parte se adaugă pudra de cacao și o lingură de lapte, pentru a-și schimba culoarea. Vișinele se pun din loc în loc și apoi se bagă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Citește continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News