Rețetă de Paște. Pască de ciocolată

Data publicării:
Captură video Youtube/ JamilaCuisine
Descriere foto: Captură video Youtube/ JamilaCuisine

Pască delicioasă de ciocolată, perfectă pentru masa de Paște.

Ingrediente:

  •  300 g de aluat de cozonac
  • 250 g ciocolată neagră cu minimum 50% cacao
  • 250 g mascarpone sau o smântână de casă foarte grasă
  • 250 g unt cu peste 80% grăsime
  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 ml coniac fin 
  • 30 g amidon

Mod de preparare:

Aluatul se întinde în foaie foarte subțire, apoi se pune în tava unsă cu unt. Se nivelează bine și se taie surplusul, să fie aluatul cu 1 cm în afara formei.

Într-un vas se pun untul, mascarponele și ciocolata ruptă bucăți (cantități egale) și apoi se pun pe foc, la topit. Se amestecă până când ciocolata este topită complet.

Această operațiune se poate face pe bain-marie, direct pe foc, amestecând continuu.

La final, se adaugă zahărul, coniacul și gălbenușurile și se amestecă bine, apoi se adaugă și amidonul cernut și se amestecă extrem de repede. Se pot adăuga în această cremă, după preferință: fructe uscate, confiate, alune, nuci, migdale. 

Se toarnă crema în formă, peste aluat, și marginile aluatului se rulează spre interior sau se face un model.

Se mai lasă în formă să mai crescă pentru 20 de minute, se ung marginile cu ou bătut și se bagă la cuptor. Se coace la foc potrivit, la 175-180 de grade. După 40 de minute se verifică și dacă este gata, se scoate din cuptor.

Se lasă pasca cu ciocolata la răcit, apoi se bagă în frigider cel puțin o oră, ca să se întărească bine crema. 

Rețetă de Paște: Pască de brânză fără aluat

Ingrediente:

  • 275 g brânză de vaci mai grasă, bine scursă de zer
  • 200 g cremă de brânză (gen Philadelphia, Almette sau alte mărci)
  • 50 g făină de orez (sau faină obișnuită) sau amidon
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • miezul de la ½ păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 80 g stafide

Mod de preparare:

Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare, până obținem o spumă tare.

Într-un alt castron se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante în compoziția aceasta.

Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grija, pentru a nu strivi albușul.

Citește continuarea aici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel