Rețetă de pește cu mazăre. Chef Joseph Hadad: ‘’Puteți folosi fie mazăre proaspătă, că tot este în sezon acum, fie mazăre congelată’’

Data publicării:
Chef Joseph Hadad. foto Instagram
Descriere foto: Chef Joseph Hadad. foto Instagram

Chef Joseph Hadad vine cu o idee nouă de rețetă excelentă pentru zilele de vară.

De cele mai multe ori ne dorim să obținem mâncăruri speciale cu un gust plin de savoare în propria bucătărie. Astfel, Chef Joseph Hadad propune gospodinelor o rețetă de pește cu mazăre care nu necesită mult timp de gătire, ideală pentru zilele de vară cu care în mod sigur nu veți da greș. De asemenea, cunoscutul bucătar ne arată care sunt ingredientele esențiale pe care trebuie să le avem în bucătărie pentru a putea obține un preparat plin de savoare.

’’Vara nu îmi place să pregătesc mâncăruri ce necesită mult timp de gătire. Vreau ca ceea ce pun pe masă să fie cât mai lejer, cât mai proaspăt. Iar peștele este favoritul meu. Așa că m-am gândit să vă ofer o rețetă de pește cu mazăre. Puteți folosi fie mazăre proaspătă, că tot este în sezon acum, fie mazăre congelată. Mai avem nevoie de roșii decojite (fie proaspete, fie din conservă), usturoi, coriandru și pătrunjel proaspăt, țelină și țelină apio, ceapă, usturoi, boia dulce, foi de dafin, ulei de măsline și pește întreg. Eu prefer lupul de mare’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său. 

Modul de preparare

Bucătarul ne explică care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a obține un preparat delicios. Mai mult, acesta ne dezvăluie care sunt ingredientele pe care trebuie să le adăugam pentru a aduce un plus de savoare, cât și temperatura potrivită pe care să o alegem atunci când pregătim acest preparat.

’’Ceapa se taie joulien, iar usturoiul feliuțe subțiri. Se călește ceapa în ulei de măsline și se adaugăm usturoiul și 1-2 foi de dafin. Se adaugă țelina tăiată cubulețe și tijele de apio tăiate feliuțe. Se lasă puțin să se înmoaie. Se adaugă roșiile tocate cubulețe și se gătesc până obținem un sos. Se adaugă mazărea și se asezonează cu sare, piper și boia dulce. Se adaugă puțină apă sau, dacă aveți, și mai bine, supă de bază de pește. Lupul de mare se taie rondele, păstrând oasele, și se așază deasupra. Se pune capacul și se dă fie la cuptor la 180oC sau la foc mic, pentru aproximativ 45 minute’’.

De asemenea, Chef Joseph Hadad ne oferă câteva idei excelente de garnituri pe care le putem servi cu acest preparat.

‘’Merge foarte bine cu orez basmati sau cu mămăligă. Dacă vreți, puteți pune și un ou poșat sau prăjit deasupra. Mazărea merge bine cu peștele, peștele merge bine cu ou. Deasupra se presară pătrunjel și / sau coriandru tocat’’’, a conchis Chef Joseph Hadad.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel