Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Ce pași importanți respectă juratul „Chefi la cuțite”

Data publicării:
Sursa foto: Cătălin Scărlătescu, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Cătălin Scărlătescu, Instagram

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care sunt pașii pentru o piftie ca la „Chefi la cuțite”.

Celebrul jurat de la Chefi la cuțite a prezentat cea mai bună rețetă de piftie. 

  • 500 g pulpă de porc;
  • 500 g picioare de porc;
  • 1 kg cap de porc, neapărat urechi;
  • 2 morcovi mari;
  • o rădăcină de păstârnac;
  • o ceapă;
  • sare;
  • piper boabe;
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat.

11 pași prin care să faci piftie ca la Chefi la Cuțite

Potrivit lui Cătălin Scărlăesci, rețeta sa cuprinde următorii pași:

  • Pârlim picioarele și capul de porc
  • Radem picioarele și capul de porc cu lama cuțitului și le spălăm
  • Punem toată carnea la fiert
  • Luam spuma,
  • Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper
  • Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase
  • Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane (se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare)
  • Curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot
  • Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă
  • Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat
  • Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider.

 

Rețetă de post: Paste cu pesto de busuioc și rucola

Ingrediente


- 1 kg de paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce)

- busuioc proaspăt

- rucola

- ulei de măsline

- muguri de pin

- sare și piper

Mod de preparare


Veți începe cu fierberea pastelor (fără ou) în multă apă cu sare ( la 1 kg de paste avem nevoie de 3 l de apă). Pentru această rețetă, chef Scărlătescu recomandă să folosiți paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce).

Pasul doi este să tăiați foarte fin busuiocul proaspăt și rucola, apoi săă le puneți în blender cu ulei de măsline extravirgin (cam 200 ml). Separat se prăjesc câțiva muguri de pin în cuptor, până când prind culoare.


La final, jumătate din mugurii de pin copți se dau la blenduit cu ulei, busuioc și rucola, iar cealaltă jumătate se păstrează. Pastele fierte se amestecă foarte bine într-un bol cu sosul pesto, apoi se presară pe deasupra mugurii de pin rămași. Sarea și piperul se pun după gust, la final. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie proaspăt măcinate, potrivit SpyNews. 

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța
 

În urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu uimea pe toată lumea cu noua sa siluetă: minus 50 de kilograme. Rezultatul a fost uimitor, iar sacrificiul uriaș. Celebrul bucătar a urmat in regim restrictiv, din care a eliminat unele alimente. 

Acum, Scărlătescu își permite să mai deguste și din preparatele „interzise” la dietă, însă spune că încearcă să nu exagereze. De exemplu, adoră să aibă un mic dejun consistent, însă încearcă să se rezume la a consuma alimentele grase cam o dată pe săptămână. 

 „Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat  Scărlătescu pentru VIVA

Alimentul la care nu poate renunța

Cu toții avem o slăbiciune pentru un aliment anume, de la care nu ne putem lua gândul nici măcar atunci când urmăm o dietă. În cazul lui Cătălin Scărlătescu, cartofii prăjiți nu lipsesc niciodată din meniu. Este singura gustare de la care bucătarul nu se poate abține, astfel că a inclus-o și în dieta de slăbit.

Vedeta spune că și-a construit propria dietă, care se bazează, în mare, pe reducerea porțiilor de mâncare. 


 „Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel