Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea: „Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea”

Data actualizării: | Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit cum se prepară, pas cu pas, cea mai delicioasă plăcintă cu varză, de post.  

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Sorin Bontea împărtășește cu fanii săi tot felul de rețete, pe rețelele de socializare. De data aceasta, celebrul bucătar a dezvăluit cum se prepară, pas cu pas, cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu varză, care se poate consuma, fără probleme, în zilele de post. 

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea

Pentru preparat este nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de ml de apă caldă
  • O lingură de zahăr
  • o linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei
  • O lingură de oțet
  • 750-800 de grame de făină

Pentru compoziție ne trebuie următoarele ingrediente:

  • o jumătate de varză
  • 2 cepe
  • sare și piper
  • ulei

Mod de preparare:

„ Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute.Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata.Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Vezi și: Când trebuie adăugate, de fapt, ierburile aromatice în mâncare. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Își pierd culoarea și pot deveni amare”

Sorin Bontea, rețetă gustoasă și rapidă de gogoși. Trucul prin care îți dai seama că uleiul este perfect încins

Cât timp aluatul se odihnea, celebrul bucătar a pregătit umplutura cu varză.

„ Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit .”, a explicat bucătarul.

Sorin Bontea susține că foaia trebuie făcută cât mai subțire, cât să se vadă degetul prin ea. Totodată, acesta a dezvăluit cum se umple plăcinta cu varză, dar și la cîte grade trebuie băgată la cuptor. 

„ Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc.O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.  

Citește și: Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești: „Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei”

Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Sorin Bontea, rețetă de curry cu pui. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Plăcerea mea nevinovată”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel