Această rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci este alegerea ideală pentru postul Paștelui. Este extrem de savuroasă și te va cuceri pe loc. Află cum poți să o prepari.
Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești în postul Paștelui, iată o rețetă foarte ușor de preparat, pe care o va îndrăgi întreaga familie. Iață cât de ușor o poți prepara chiar tu.
Ingrediente:
10 ardei potriviți
1 kg de orez
500 g de morcovi
2 cepe
500 g ciuperci, fierte și tocate mărunt
pătrunjel tocat
cimbru
300 ml de ulei
100 g de bulion
piper
sare
Mod de preparare:
1. Taie ardeii grași la cotor și scoate semințele. Apoi trebuie spălați în jeturi de apă. Ceapa trebuie curățată și tăiată felii subțiri. Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică.
2. Într-un vas trebuie pus uleiul la încins. Peste se adaugă ceapa, morcovii și amesteci timp de 15 minute. Se adaugă orezul spălat, bulionul, condimentele și lași pe foc încă 15 minute.
3. După ce toată compoziția s-a răcit, adaugi pătrunjelul tocat și ciupercile. Le mai pui pe foc încă 10 minute.
4. Cu această compoziți va treui să umpli ardeii grași. După aceea îi prăjești într-o tigaie, unul câte unul pe toate părțile. Îi scurgi de ulei și îi așezi într-o tigaie cu partea deschisă în sus, îi acoperi cu apă și lași ardeii la fiert, timp de o oră.
Masa este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News