Rețetă de post. Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie

Data publicării:
Cartofi la tigaie, foto Unsplash/ cleo stracuzza
Descriere foto: Cartofi la tigaie, foto Unsplash/ cleo stracuzza

Această rețetă de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie este gustoasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:

1 kg cartofi fierți în coajă

500 g ciuperci proaspete 

3 cepe 

2-3 căței de usturoi

3-4 linguri ulei

sare

piper 

chimen, cimbru, rozmarin, oregano

verdeață tocată


Mod de preparare: 

Fierbem cartofii în coajă, în apă cu 2 linguri de sare. Îi decojim și îi lăsăm deoparte. 

Tocăm ceapa și dăm usturoiul prin presă. 

Ciupercile le vom tăia în bucăți mari, la fel și cartofii. 

Încingem bine o tigaie, punem ciupercile și 3 linguri de ulei. Le sotăm la foc mare. Punem și ceapa și usturoiu. Asezonăm cu sare și piper, dar și 1/2 linguriță de chimen. 

Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă punem în tigaie și cartofii. Mai adăugăm ulei în caz de nevoie. Lăsăm pe foc 3-4 minute amestecând cu o spatulă. 

Asezonăm cu sare și piper. Presărăm pătrunjelul și mărarul. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel