Această rețetă de ciorbă de ciuperci cu legume și roșii este gustoasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete
3 linguri ulei
4-5 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 felie rădăcină de țelină
2 cepe roșii sau albe
2 cepe verzi
1 ardei kapia sau gogoșar
2 cartofi tăiați în cubulețe
400 ml suc gros de roșii
sare
boia dulce
mărar, pătrunjel
Mod de preparare:
Curățăm legumele și le dăm pe răzătoarea mare (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina).
Tăiem ciupercile în bucăți sau fâșii potrivite. Ceapa roșie o tocăm mărunt și partea albă de la ceapa verde la fel. Ardeiul roșu îl tocăm de asemea mărunt.
Punem 3 linguri de ulei într-o oală de 5 l și punem rădăcinoasele împreună cu un parf de sare. Lăsăm 7-8 minute.
Punem apoi ceapa tocată și stingem imediat totul cu 3 L de apă fierbinte. Punem și 1 linguriță de sare
Cartofii tăiați cubulețe se pun după 10 minute de fierbere. După alte 20 de minute punem ciupercile feliate, ardeiul și cozile de ceapă verde, tocate mărunt.
Adăugăm boiaua dulce și lăsăm 10 minute. Punem sucul de roșii și mai lăsăm 5 minute.
La final presărăm mărarul și pătrunjelul tocate mărunt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News