Rețetă de post delicioasă: Chec cu nuci

Data actualizării: | Data publicării:
Chec, foto Unsplash, sursa Dora Cavallo
Descriere foto: Chec, foto Unsplash, sursa Dora Cavallo

Chiar dacă suntem în perioada postului, vă puteți delecta cu un desert gustos.  Uite cum poți face la tine acasă chec de post, cu nuci.

INGREDIENTE:

 500 g făină

 300 g zahăr 

2 linguri praf de copt

 1 linguriță bicarbonat

 1 fiolă esență de rom

 10 linguri ulei floarea soarelui 

1 1/2 cană apă

 1 cană nuci mărunțite

 zahăr pudră pentru ornat

MOD DE PREPARARE: Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Rețetă: Cele mai pufoase clătite de post

INGREDIENTE 

200 g făină 

3 linguri zahăr (brun, de preferat)

 1 linguriță praf de copt 

1 lingură ulei 

2 fiole esență de vanilie

 *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

MOD DE PREPARARE:  Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

 

Hummus cu ardei copți

Ingrediente:

400 g năut fiert

2-3 ardei copți

1/2 linguriță sare

3 linguri tahini

2 căței de usturoi

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri apă

2 linguri ulei de măsline

2 linguri rozmarin/chimion

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă, pe rând, și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție.Poți adăuga peste, bucăți de ardei copt, semințe de susan etc. 

Pentru servire:

felii de pâine prăjită, crackers sau pâine crocantă, lipii simple încălzite în tigaie

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel