Rețetă de post: Hummus cu ardei copți

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Rețetă de hummus cu ardei copți, perfectă pentru mic dejun.

Dacă ții post, cu siguranță cauți tot felul de rețete, pe care să le introduci în meniu. Năutul este unul dintre preparatele de bază, bogat în proteine, care te salvează în această perioadă. Dacă te-ai plictisit însă de cel clasic, trebuie să încerci să mănânci hummus cu ardei copți. Este cu adevărat delicios, iar dacă îl prepari acasă nu este doar mai economic, ci și mult mai sănătos.

Ingrediente:

  • 400 g năut fiert
  • 2-3 ardei copți
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri rozmarin/chimion

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă, pe rând, și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție.

Poți adăuga peste, bucăți de ardei copt, semințe de susan etc. 

Pentru servire:

  • felii de pâine prăjită
  • crackers sau pâine crocantă
  • lipii simple încălzite în tigaie

Rețetă hummus clasic

Ingrediente:

  • 250 gr năut 
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 80 gr tahini 
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare si piper 

Mod de preparare:

Fierbe foarte bine năutul cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și cu apa care să îl acopere.

Clătește-l și lasă-l la răcit. Dacă îl consumi din conservă, clătește doar bobițele.

Adaugă în blender sau în robotul de bucătărie năutul, zeama de la lămâie, pasta de susan, usturoiul, uleiul de măsline, condimentele (sare, piper) și mixează până totul devine o pastă fină.

Mai amestecă din când în când cu o lingură de lemn, pentru ca humusul să devină cât mai fin.

Scoate humusul într-un bol, adaugă puțin ulei de măsline și, opțional poți pune și puțin busuioc sau pătrunjel. La final, presară puțin boia dulce deasupra.

Citește și: Rețetă de post: HAMBURGERI de dovleac și orez

Cu ce alimente înlocuim carnea, în post. Câteva SFATURI de care trebuie să ții cont

Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel