Rețetă de hummus cu ardei copți, perfectă pentru mic dejun.
Dacă ții post, cu siguranță cauți tot felul de rețete, pe care să le introduci în meniu. Năutul este unul dintre preparatele de bază, bogat în proteine, care te salvează în această perioadă. Dacă te-ai plictisit însă de cel clasic, trebuie să încerci să mănânci hummus cu ardei copți. Este cu adevărat delicios, iar dacă îl prepari acasă nu este doar mai economic, ci și mult mai sănătos.
Ingrediente:
Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă, pe rând, și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție.
Poți adăuga peste, bucăți de ardei copt, semințe de susan etc.
Pentru servire:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Fierbe foarte bine năutul cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și cu apa care să îl acopere.
Clătește-l și lasă-l la răcit. Dacă îl consumi din conservă, clătește doar bobițele.
Adaugă în blender sau în robotul de bucătărie năutul, zeama de la lămâie, pasta de susan, usturoiul, uleiul de măsline, condimentele (sare, piper) și mixează până totul devine o pastă fină.
Mai amestecă din când în când cu o lingură de lemn, pentru ca humusul să devină cât mai fin.
Scoate humusul într-un bol, adaugă puțin ulei de măsline și, opțional poți pune și puțin busuioc sau pătrunjel. La final, presară puțin boia dulce deasupra.
Citește și: Rețetă de post: HAMBURGERI de dovleac și orez
Cu ce alimente înlocuim carnea, în post. Câteva SFATURI de care trebuie să ții cont
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News