Mâncarea de urzici cu usturoi este extrem de gustoasă și potrivită pentru zilele de post.
INGREDIENTE:
urzici 300 g alese, spalate si oparite
ceapa albă 1 buc
făină albă 2 linguri
usturoi (cțtei) 2 buc
ulei de floarea soarelui 30 ml
sare 1 linguriță
MOD DE PREPRARE: Alegeți urzicile și spălați-le fiecare sub jet de apa, folosind mănuși de protecție să nu vă usture mâinile. Apoi le opăriți 2 minute într-o cratiță cu apă fiartă, după care le tocați mărunt. Într-o tigaie căliți ceapa în ulei, când se rumenește adăugați cele 2 linguri de făină. Amestecați și lăsați făina să se călească 1 minut. Adăugați câte puțin 1 pahar de apă, amestecând continuu. Trebuie să vă iasă un sos la consistență ca o smântână mai subțire. Dacă mai este nevoie adăugați apă până aveți consistența necesară. Adăugați urzicile în acest sos, amestecați. Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute. După acest timp potriviți de sare, adăugați usturoiul pisat și mai lăsați să fiarbă 2 minute.
Se poate servi cu mămăligă!
POFTĂ BUNĂ!
Citește și: Chiftele de post. Cea mai rapidă și gustoasă rețetă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News