Rețetă de post. Musaca bucovineană. Foarte delicioasă și ușor de preparat

Data actualizării: | Data publicării:
Musaca, foto Unsplash/ autor: RmX86
Descriere foto: Musaca, foto Unsplash/ autor: RmX86

Această rețetă de musaca bucovineană este ideală pentru Postul Paștelui. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie. 

Vei avea nevoie de:


1 și 1/2 kg cartofi noi 

1 kg ciuperci 

500 gr roșii în bulion 

50 gr orez

1 ceapă mare 

200 ml vin alb 

pesmet

sare 

piper 

verdeață tocată 

cimbru 


Mod de preparare:


1. Cartofii trebuie curățați și tăiați felii rotunde. Într-o tigaie cu ulei încins, trebuie puși la prăjit. Ceapa trebuie tocată și pusă la călit cu ciupercile. 

2. Orezul trebuie pus la fiert într-o oală cu apă fierbinte. După fierbere se amestecă cu roșiile în bulion și puțin pesmet pentru a se închega. 

3. Într-o tavă pentru cuptor, trebuie să așezați un rând de cartofi, unul de ciuperci, roșiile cu orez și deasupra iarăși cartofi. Peste ciuperci și roșii se presară verdeața. 

4. Peste ultimul strat se toarnă bulionul diluat în vin, înainte de a pune tava la cuptor. 


Masa este gata. Poftă bună. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel