Această rețetă de musaca bucovineană este ideală pentru Postul Paștelui. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Vei avea nevoie de:
1 și 1/2 kg cartofi noi
1 kg ciuperci
500 gr roșii în bulion
50 gr orez
1 ceapă mare
200 ml vin alb
pesmet
sare
piper
verdeață tocată
cimbru
Mod de preparare:
1. Cartofii trebuie curățați și tăiați felii rotunde. Într-o tigaie cu ulei încins, trebuie puși la prăjit. Ceapa trebuie tocată și pusă la călit cu ciupercile.
2. Orezul trebuie pus la fiert într-o oală cu apă fierbinte. După fierbere se amestecă cu roșiile în bulion și puțin pesmet pentru a se închega.
3. Într-o tavă pentru cuptor, trebuie să așezați un rând de cartofi, unul de ciuperci, roșiile cu orez și deasupra iarăși cartofi. Peste ciuperci și roșii se presară verdeața.
4. Peste ultimul strat se toarnă bulionul diluat în vin, înainte de a pune tava la cuptor.
Masa este gata. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News