Dacă aveți poftă de ceva dulce în perioada postului, această negresă cu merișoare este cea mai bună soluție.
INGREDIENTE:
2 cani faina
1 cana zahar
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate,stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete.
Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News