Rețetă de post: Roșii umplute cu orez

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Această rețetă este foarte gustoasă și poate fi preparată cu ușurință în zilele de post.

INGREDIENTE: 

6 rosii
150 gr orez cu bob rotund
1 ceapa
1/4 legatura patrunjel
1/4 legatura marar
1 ceapa verde
2 linguri ulei
50 ml ulei extravirgin de masline
sare, piper

 

MOD DE PREPARARE: Se taie capacel din rosii si se scobesc de miez. Se presara sare si piper in interiorul lor. Pulpa scoasa se mixeaza in robotel.In cele 2 linguri de ulei incins se caleste ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie se adauga orezul si se prajeste si el cca. 5 minute, pana se rumeneste un pic. Se adauga pulpa rosiilor si se aduce la fierbere. Se trage tigaia de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga verdeturile (marar, patrunjel, ceapa verde) tocate fin.Se umplu rosiile cu amestecul de orez, dar nu chiar pana sus pentru a avea loc sa se umfle orezul. Se aseaza capacelul deasupra.Se aseaza rosiile umplute intr-o tava, astfel incat sa stea aproape una de alta. Se toarna 3/4 cana de apa fierbinte in tava. Se toarna uleiul de masline, avand grija sa curga si peste rosii. Se presara rosiile cu sare deasupra.Se da tava la cuptor, la 220C pentru 50 minute (pana orezul e fiert; pentru siguranta verificati dupa acest timp). Cand se scot din cuptor se stropesc cu sosul din tava.Se lasa sa se racoreasca. Se servesc la temperatura camerei.

 

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel