Rețetă de post. Ruladă de ciuperci. Simplu și ușor de preparat

Data publicării:
Ciuperci, foto Unsplash/ autor: Sébastien Marchand
Descriere foto: Ciuperci, foto Unsplash/ autor: Sébastien Marchand

Această rețetă de ruladă de ciuperci este ideală pentru Postul Paștelui. Este extrem de delicioasă și îi va cuceri chiar și pe cei mici. 

Ingrediente 


Pentru aluat ai nevoie de:


150 ml ulei 

150 ml apă 

sare 

drojdie cât o nucă 

făină cât cuprinde 


Pentru umplutură vei avea nevoie de:


2 cutii de ciuperci 

6 cepe 

1 morcov 

2 căni cu orez

sare 

piper 


Mod de preparare:


1. Frămânți un aluat din ulei, apă călduță, drojdie, sare și făină. Lași o oră la dospit într-un loc călduț. 

2. Cât timp crește aluatul, pregătești umplutura. Fierbi ciupercile (dacă sunt crude) și morcovul. Călești ceapa tăiată solzișori și dai totul prin mașina de tocat: ciupercile, morcovul și ceapa. Speli orezul și îl fierbi puțin în apă ca să se umfle, adaugi și orezul la compoziția tocată, apoi condimentezi cu sare și piper după gust. 

3. Formezi rulada astfel: aluatul îl împarți în două părți egale. Întinzi pe masă două foi folosind sucitorul și făina. Compoziția de ciuperci o împarți în două, întinzi uniform pe fiecare foaie, le rulezi și le pui în tava unsă cu ulei. Apoi le dai la cuptor pentru 20-30 de minute. 


Poftă bună!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel