Dacă ții post, ești vegan sau, pur și simplu, nu vrei să mănânci carne într-o zi, dar vrei să te bucuri de o masă delicioasă, o porție de spaghete carbonara de post este alegerea perfectă.
INGREDIENTE:
160 g spaghete
160 g ciuperci feliate
160 g spanac (opțional)
2 căței de usturoi
o mână de pătrunjel
Pentru sosul carbonara vegan
120 g caju
8 linguri lapte de soia
1 linguriță drojdie
sare și piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puțin. Sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui și spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul și mai lasă pe foc încă 5 minute. Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixează-le până obții un rezultat cremos, omogen. Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Servește o porție de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News