Rețetă de post: Supă cremă de cartofi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Julia Kicova
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Julia Kicova

Supa cremă de cartofi este una dintre cele mai bune soluții pentru zilele de post. 

INGREDIENTE:

 cartofi roşii

o ţelină

o rădăcină pătrunjel

o ceapă roşie

1-2 linguriţe ulei de floarea soarelui

sare

piper boabe şi măcinat

 chimen

3-4 fire pătrunjel

50g margarină

MOD DE PREPARARE:  Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă.Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei de floarea soarelui.Se fierb acoperite cu un capac, la foc mic ca să nu scadă apa foarte mult. Se verifică dacă au fiert şi apoi se scot în sită să se răcească.Ceapa se aruncă, iar cartofii împreună cu rădăcinoasele se pasează cu blenderul. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se omogenizează până se obţine o cremă fină.Crema de cartofi se mai lasă să dea în câteva clocote împreună cu margarina şi cu seminţele de chimen. Supa cremă de cartofi se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.

Rețetă de post delicioasă: Chec cu nuci

INGREDIENTE:

 500 g făină

 300 g zahăr 

2 linguri praf de copt

 1 linguriță bicarbonat

 1 fiolă esență de rom

 10 linguri ulei floarea soarelui 

1 1/2 cană apă

 1 cană nuci mărunțite

 zahăr pudră pentru ornat

MOD DE PREPARARE: Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Rețetă: Cele mai pufoase clătite de post

INGREDIENTE 

200 g făină 

3 linguri zahăr (brun, de preferat)

 1 linguriță praf de copt 

1 lingură ulei 

2 fiole esență de vanilie

 *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

MOD DE PREPARARE:  Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel