Rețetă de post. Supă cremă de cartofi

Data publicării:
Supă cremă de cartofi, sursa pixabay/ autor ernadette Wurzinger
Descriere foto: Supă cremă de cartofi, sursa pixabay/ autor ernadette Wurzinger

Supa cremă de cartofi este extrem de gustoasă și se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE: 

cartofi roşii

 o ţelină

 o rădăcină pătrunjel 

o ceapă roşie 

1-2 linguriţe ulei de floarea soarelui 

sare 

piper boabe şi măcinat 

chimen

3-4 fire pătrunjel

50 g margarină

MOD DE PREPARARE: Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei de floarea soarelui. Se fierb acoperite cu un capac, la foc mic ca să nu scadă apa foarte mult. Se verifică dacă au fiert şi apoi se scot în sită să se răcească.Ceapa se aruncă, iar cartofii împreună cu rădăcinoasele se pasează cu blenderul. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se omogenizează până se obţine o cremă fină.Crema de cartofi se mai lasă să dea în câteva clocote împreună cu margarina şi cu seminţele de chimen. Supa cremă de cartofi se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel