Rețetă de post: Supă cremă de legume

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de post.

Ingrediente

  • 30 ml. ulei
  • 1 ceapă
  • 1- 2 căței de usturoi
  • 1 – 2 cartofi
  • 1 – 2 morcovi
  • 1/4 țelină albă
  • 1 gulie
  • 1 păstârnac
  • alte legume sau resturi de legume pe care le aveți la îndemână: conopidă. ardei gras verde etc.legume de culoare verde: frunze de spanac, leurdă, broccoli.legume de culoare roșie: sfecla roșie, ardeiul gras roșu sau ardeiul kapia
  • 1/2 linguriță chimen măcinat, se poate înlocui cu alte condimente după gust: nucșoară, coriandru, paprika, curcuma
  • 15 gr. ghimbir ras (opțional)
  • câteva fire verdeață la alegere: busuioc, cimbru, pătrunjel, mărar
  • 2 l. apă sau supă de legume 

Mod de preparare:

Se curăță, se spală și se taie bucăți mari ceapa și se taie mărunt și cățeii de usturoi.

Se curăță și se taie mai gros și restul legumelor, pe care le vom pune pe fiecare separat pe o farfurie.

Se încălzește uleiul într-o oală potrivit de mare, așezată pe foc mediu. Se călește ceapa, circa 3 minute, amestecând constant până se înmoaie și devine sticloasă.

Se adaugă usturoiul, chimenul (dacă folosiți), eventual verdețurile uscate gen: cimbru, busuioc. Se mai lasă la călit 1 minut, amestecând să nu se ardă.

Se adaugă legumele (cu excepția sfeclei roșii) împreună cu apă cât să le acopere puțin. Se asezonează cu sare și piper și se dă în clocot, apoi se reduce focul și se fierbe în clocote mici circa 10 minute.

Se adaugă spanacul și se continuă fierberea, până ce legumele pot fi ușor zdrobite cu dosul unei linguri de lemn, circa 5 minute. 

Cu ajutorul unui polonic, se scoate din lichidul din oală, păstrându-l deoparte.  În oală se păstrează doar legumele și atâta lichid cât să le acopere. Astfel, vom putea controla textura supei, folosind lichidul păstrat deoparte pentru a o subția în funcție de preferințe. 

Se pasează legumele cu un blender vertical. Dacă folosiți un blender static e probabil să fie nevoie să pasați legumele în mai multe tranșe, nefiind recomandat să fie umplut vasul blenderului peste jumătatea capacității sale. După ce legumele s-au omogenizat perfect cu lichidul, obținând o cremă fină, se asezonează cu sare și piper după gust și se omogenizează bine.

Se servește cu crutoane!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel