Această rețetă de supă de roșii cu tăiței este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
2 kg de roșii proaspete
2-3 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 felie de țelină
1 ceapă
3 linguri ulei
sare
frunze de țelină
200 g tăiței
pătrunjel verde tocat
Mod de preparat:
Ceapa și zarzavaturile vor și curățate și tăiate cuburi.
Roșiile vor fi spălate și tăiate bucăți mari.
Într-o oală mare punem 3 linguri de ulei și rădăcinoasele. Punem un praf de sare lăsăm la călit 5 minute, la foc mic, sub capac.
Puneam ceapa tăiată felii și amestecăm.
Roșiile le vom pasa cu ajutorul unui blender.
Turnăm sucul de roșii peste legumele din oală. Punem 1 l de apă și punem frunzele de țelină.
Lăsăm totul la fiert pentru 30 de minute. Asezonăm cu sare.
Supa fierbinte o vom pasa cu ajutorul unui blender.
Turnăm supa de roșii înapoi în oală și pregătim tăițeii. Aducem supa la punctul de fierbere și punem tăițeii. Lăsăm totul la fiert 1 minut.
La final presărăm pătrunjelul tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News