Rețetă de post: Tocaniță de naut cu cartofi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Diliara Garifullina
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Diliara Garifullina

Tocanița de naut cu cartofi este preparatul perfect pentru zilele de post. 

INGREDIENTE

3 cartofi măricei

500 g năut fiert

3 linguri ulei

3 cepe

3 căței de usturoi

3 frunze de dafin

3 linguri pastă roșii pătrunjel verde

sare

piper

Opțional: ghimbir ras și fulgi de ardei iute

MOD DE PREPARARE: 

Cartofii, se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa, usturoiul și cartofii. Călim pentru aprox. 5 minute la foc potrivit. Adăugăm frunzele de dafin. Adăugăm apă cât să acopere legumele și lăsăm să fiarbă pentru 15 minute. Verificăm cartofii dacă s-au fiert, apoi adăugăm năutul și pasta de roșii. Mai lăsăm pe foc 10 minute. Condimentăm cu sare și piper. Servim cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

POFTĂ BUNĂ!

Cum să prepari cel mai bun unt de post. Este gata în 30 de minute

INGREDIENTE 

90 ml de lapte de soia 

160 ml de unt de cocos 

60 ml de ulei de măsline

 1 linguriță oțet de mere

 2 lingurițe de lecitină din soia

 sare

 piper alb

MOD DE PREPARARE: Într-un castron se amestecă laptele de soia, oțetul de mere și sarea. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Oțetul va „tăia” laptele.Untul de cocos se dă 30 de secunde (sau până se topește) la cuptorul cu microunde.Într-un blender se pasează, timp de 1 minut, laptele de soia și untul de cocos.Se adaugă lecitina din soia, se amestecă și se dă deoparte. Lecitina din soia are rol de emulsifiere.Compoziția de unt vegan se gustă și se condimentează cu sare și piper după gust.

Untul de post se toarnă într-un recipient și se dă la congelator timp de 1 oră sau până ce se solidifică. Untul vegan se poate ține la frigider timp de maxim 15 zile.

Rețetă de post. Mâncare de ciuperci cu roșii și măsline

Ingrediente:


1 kg ciuperci proaspete 

2 cepe

1 căpățână usturoi

3-4 roșii

4 linguri de ulei vegetal

1/2 legătură pătrunjel proaspăt

100 g de măsline negre fără sâmburi

sare, piper


Mod de preparare:


Curățați ciupercile proaspete, adăugați puțină sare în apă și puneți-le la fiert timp de aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, le scurgeți într-o strecurătoare și le tăiați felii groase. 

Se pun roșiile într-un castron cu apă clocotită pentru aproximativ 1 minut, se curăță de coajă și se taie pe orizontală. 

Într-o tigaie de teflon cu ulei încins se pune ceapa spalată și tăiată solzișori (până devine translucidă și aurie). 

După prăjire, ceapa călită se va scurge de ulei, iar apoi se va pune într-un bol. 

Într-un vas Jena cu diametrul de 24 cm se pune un rand de ciuperci, un rând de roșii feliate, câteva felii de usturoi, se asezonează cu puțină sare și piper, apoi din nou se pune un rând de ciuperci, roșii feliate, măsline feliate, usturoi, sare și piper negru.

Adăugați uleiul rămas de la prăjit ceapa în conținutul vasului și dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. 

La final presărați pătrunjel tocat. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel