Tocănița de varză cu cartofi este foarte gustoasă și se prepară extrem de rapid.
INGREDIENTE:
1 varză medie
500 g cartofi
2 cepe medii
1 morcov
5 căței de usturoi
150-200 ml sos de roșii
2 frunze de dafin
sare,
boia,
cimbru,
rozmarin
piper, după gust
MOD DE PREPARARE:Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit. Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News