Rețetă de post. Tocăniță de varză cu cartofi

Data publicării:
Rețeta zilei. sursa pixabay/ autor Adriano Gadini
Descriere foto: Rețeta zilei. sursa pixabay/ autor Adriano Gadini

Tocănița de varză cu cartofi este foarte gustoasă și se prepară extrem de rapid.

INGREDIENTE: 

1 varză medie

 500 g cartofi 

2 cepe medii 

1 morcov 

5 căței de usturoi

 150-200 ml sos de roșii

 2 frunze de dafin 

sare,

boia,

cimbru,

rozmarin 

piper, după gust

MOD DE PREPARARE:Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit. Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel