Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă absolut delicioasă, care poate fi consumată și în perioada postului: Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane
Pentru că ne aflăm în perioada de post, Vlăduț de la Neața a preparat la Antena 1 o rețetă de nerefuzat: Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă.
1 kg roșii tocate cuburi din conservă
400 gr roșii pasate
rozm
busuioc
usturoi verde
1 ardei iute
sare ulei de măsline
puțin zahăr
400 gr paste
Pentru ciupercile pane:
ciuperci
făină
pesmet panko
apă
sare și piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Într-o tigaie punem uleiul la încins și călim usturoiul verde, tăiat rondele. Adăugăm și ardeiul iute tocat mărunt.
Adăugăm și roșiilei, sare, zahăr, busuioc verde și rozmarin verde și lăsăm să fiarbă la foc mic 2 ore. Putem adăuga un pagar de apă dacă scade prea mult.
Între timp, fierbem spaghetele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, adăugăm sosul de roșii peste ele.
Cum preparăm ciupercile pane
Ciupercile vor fi preparate la fel ca șnițelele, doar că vor lipsi ouăle din compoziție.
Astfel că, vom pregăti o compoziție din apă, făină, sare și piper, prin care vom trece ciupercile tăiate în două în prealabil. Le punem la prăjit pe ambele părți și le scoatem pe un șervețel uscat, pentru a elimina excesul de ulei.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News