Cu foi fine, cremă de vanilie și lămâie, Alba ca Zăpada este una dintre cele mai cunoscute prăjituri din copilărie.
Ingrediente:
-Pentru foi:
- Pentru cremă
Mod de preparare foi
Într-un bol se pune untul, zahărul pudră, vanilia, coaja rasă de lămâie și se mixează bine. Adăugați cele 2 oua întregi și smântâna și mai amestecați puțin. Într-un alt castron dizolvați amoniul în puțin lapte rece și turnați-l peste compoziția din bolul mare. Tot acum adăugați și făina. Mixați compoziția până obțineți o bilă de aluat neted. După ce lăsați aluatul la odihnă pentru 20 de minute, împărțiți-l în 4 bile egale. Fiecare foaie trebuie pusă pe hârtie de copt și introdusă în cuptorul încins la 180 C. Foile trebuie să se rumenească, dar în același timp să rămână albe. Trebuie lăsate la copt pentru aproximativ 10 minute.
Mod de preparare cremă
Într-o oală se pun gălbenușurile, cu zahărul, sarea, vanilia și coaja de lămâie. Se mixează puțin și se adaugă și amidonul. Oala se pune pe foc mediu și se amestecă continuu, până se îngroașă.
După ce este gata, crema se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura camerei, se stoarce zeama de lămâie și untul.
Întindeți crema uniform pe foi. Poftă bună!
Alte rețete: Prăjitura Napoleon. Rețeta surpriză pentru cei dragi. Iese demențial!
PRĂJITURA delicioasă din 3 ingrediente, FĂRĂ COACERE. Rețeta este foarte ușoară
Rețetă tradițională: Tocaniță de cartofi cu ton
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News