Rețetă de pui crispy crocant, exact ca la fast-food

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Crispy strips pot fi preparate foarte ușor și acasă, reușind să obții astfel un preparat delicios, exact ca în restaurantele de tip fast food.

Ingrediente: 

  • 1 kg piept de pui fără piele, fără os
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 1/2 linguriță piper proaspat râșnit, nu măcinat
  • 1 linguriță cu vârf de boia dulce
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • amidon
  • fulgi de chilli, în funcție de cât de picant vă place
  • 200 g făină albă
  • fulgi de porumb
  • 2 ouă
  • 500 ml ulei vegetal de calitate pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm făina cu amidonul și-l dăm deoparte.

Batem ouăle într-un alt castron și le dăm deoparte și pe ele.

Pentru început, vom șterge bine puiul de excesul de lichid, dacă există, apoi îl tăiem în felii mai subțiri.

Punem pieptul de pui într-un castron, alături de toate condimentele. Amestecăm bine bucățile de carne, astfel încât se se condimenteze uniform. Acoperim vasul cu o folie de prospețime și le dăm la rece pentru minim 3 ore.

Cu o oră înainte de prăjire, scoatem carnea afară din frigider după care le trecem prin făina amestecată cu amidonul.

Următorul pas e să punem toate bucățile de piept de pui în ouăle bătute și le amestecăm, astfel încât să se acopere uniform. După aceea, carnea se dă foarte bine prin fulgii de porumb sfărâmați, astfel încât să acoperim toate locurile.

Încingem o tigaie cu ulei și punem bucățile, doar în momentul în care este suficient de încins.

Prăjim la foc mediu, întorcându-le cu grijă de 2-3 ori. Ideal ar fi să nu le bruscați prea tare, altfel nu vor mai avea o crustă frumoasă și crocantă.

Scoatem pe un grătar la scurs sau pe o tavă  tapetată cu șervet de bucătărie. Se pot servi cu sosul preferat. Poftă bună!

Joseph Hadad, rețetă delicioasă de cartofi dulci: ”O gustare sănătoasa, care nu îngrașă”. Secretul bucătarului chef

 

Rețetă: Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Extrem de delicioase și perfecte de preparat în weekend

Ingrediente:

  • 750-1000 gr roșii cherry
  • 500 paste (nu spaghete)
  • 300 gr brânză feta
  • ulei de măsline
  • 2 căpțâni de usturoi
  • oregano
  • sare, piper
  • busuioc pentru ornat

Cum putem integra lămâile în diferite rețete. Chef Joseph Hadad: „Mie îmi place să le folosesc în diverse forme”

Mod de preparare:

Se da drumul la cuptor, pentru a se preîncălzi. Roșiile se taie în jumătăți și se așează (într-un strat) în tavă. În mijloc se așează brânza feta. Se presară din belșug oregano și ulei de măsline, se bagă la cuptor pentru 30-35 minute (până când brânza se topește și roșiile se înmoaie).

Între timp, se fierb pastele. Se curăță/ zdrobește usturoiul și se amestecă cu 1/2 din busuioc (tăiat mărunt).

Se scoate de la cuptor, se amestecă roșiile cu feta plus usturoi/ busuioc, se adaugă pastele și restul de busuioc.

Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel