Această rețetă de risotto cu mazăre și lămâie este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă albă, tăiată în cubulețe
1 ½ cești de orez pentru risotto
⅓ pahar de vin alb
4 ½ căni de supă de legume
1 lămâie, coajă și suc
¾ cană de mazăre congelată
½ cană de parmezan ras
sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Puneți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și lăsați pentru 5 minute, până se înmoaie.
Puneți și orezul și gătiți timp de aproximativ 2 minute, amestecând constant.
Adăugați vinul alb amestecând constant pentru ca orezul să nu se lipească. Lăsați 3 minute.
Adăugați supa de legume, câte ½ cană, până când lichidul este absorbit. După aproximativ 25 de minute.
Când vine timpul să turnați ultima parte din supa de legume, adăugați sucul și coaja de lămâie, mazărea congelată și ¼ cană de parmezan. Se amestecă și se fierbe încă 5 minute.
Condimentați cu sare și piper dacă este necesar.
Presărați parmezanul la final.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News