Rețetă de Sarmale de post cu ciuperci în foi de varză

Data publicării:
Sarmale ardelenesti, sursa pixabay/ autor Ulrike Leone
Descriere foto: Sarmale ardelenesti, sursa pixabay/ autor Ulrike Leone

Această rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez în foi de varză este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente: 


1 varză murată 

250 g orez cu bob rotund

250 g ciuperci din conservă 

250 g ceapă tocată fin

100 g morcov

50 ml ulei

sare, piper

mărar verde tocat

pătrunjel verde tocat 

cimbru uscat

250 ml suc de roșii 

 

Mod de preparare:


Ceapa și morcovul vor fi curățate și vor fi date prin mașina de tocat. La fel și ciupercile, dar nu trebuie amestecate. 

Punem ceapa la călit în puțin ulei și puțină sare. O lăsăm până devine sticloasă. Adăugăm și morcovul și îl lăsăm 3-4 minute. La final adăugăm și ciupercile. 

După ce s-au călit, punem și orezul și amestecăm bine. Lăsăm doar 1-2 minute. Asezonăm cu sare și piper. 

Tocăm mărarul și punem peste umplutură după ce am stins focul. Lăsăm la răcit. 

Tăiem foile de varză în 3 sau 4 părți, depinde de dimensiunea lor. 

Cotoarele le vom păstra. 

Punem câte o lingură de umplutură și rulăm sarmalele. 

Sarmalele le vom clocoti într-un castron. 

Tocăm cotoarele și ce a mai rămas de la frunzele de varză. 

Într-o oală de metal, ceramica sau de Jena vom pune cotoarele și vom așeza sarmalele. 

Mai tocăm niste mărar și pătrunjel pe care îl vom pune deasupra. La final mai punem niște cotoare de varză și sucul de roșii. 

Punem apă cât să acopere sarmalele. 

Acoperim vasul cu un capac și băgăm la cuptor la 170C pentru circa 3 ore. După prima oră reducem temperatura la 160C. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel