Plăcinta de dovleac este un desert perfect de savurat cu întreaga familie în zilele de weekend.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește umplutura. Are nevoie de timp de răcire. Dovleacul ras se amestecă cu cele două feluri de zahar și ulei, după care se călesc în jur de cinci minute, la foc mic spre mediu, în uleiul încins.
când este gata, se ia de pe foc, se adaugă scorțișoara și se amestecă până se omogenizează compoziția. Dovleacul se lasă să se răcească.
În acest timp, se pregătesc foile. Se pune într-un vas încăpător făina, adăugam sarea, apoi oul bătut.
Se toarnă apa călduță amestecată cu ulei și oțet și începem să frământăm aluatul. Când acesta se leagă și devine neted, trebuie trântit de masă de câteva ori.
Se pune pe fiecare bucată de aluat ulei, pe ambele părți, cât să băltească pe el, apoi se îndinde cu un sucitor sau o merdenea. Se întinde întâi o formă rotundă, se lasă 10 minute să se odihnească, apoi întinzi în continuare cu sucitorul, până obții o foiță subțire.
Dacă este nevoie, se mai pune ulei în timp ce se întind foile. Se presară apoi un sfert din cantitatea de dovleac călit pe fiecare aluat întins.
Se rulează apoi plăcinta și se strânge la capete, după care se mută cu grija în tavă, cu partea rulată în jos.
Și, pentru că există riscul să se rupă, se mută în tavă rotindu-se de pe planșa de lucru, direct pe hârtia de copt.
Plăcintele țărănești cu dovleac se bagă în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 minute sau până când acestea prind o culoare frumoasă arămie.
Se scot din cuptor când sunt gata și se ung cu un cub de unt, apoi se presară zahăr pudră.
Ingrediente blat:
- ouă
- zahăr
- făină
- cacao
Ingrediente cremă:
- ciocolată albă
- cremă de brânză
- frișcă
- vanilie
Ingrediente decor:
- zahăr
- zmeură pentru coulis
Prima dată se prepară blatul. Se separă albușul de gălbenuș, după care albușul se bate spumă, până când se obține o bezea tare. Zahărul se adaugă în gălbenușul, cu făina și cacao, după care se încorporează ușor albușul, ca să rămână aerat. Se întinde blatul uniform într-o tavă, după care se bagă la cuptor.
Între timp, se prepară crema. Se pune ciocolata pe foc, până se topește. După ce aceasta se mai temperează, se adaugă crema de brânză, vanilia și se mixează. Se adaugă apoi frișca ușor, de jos în sus, ca să rămână aerată. Compoziția se pune în forme de silicon, după care se bagă la rece.
Pentru prepararea zahărului ars, se pune puțin zahăr pe foc, până devine galben auriu. După ce se temperează, se stropește cu o lingură pe o foaie de copt și se lasă să se întărească. După asta, se prepară coulisul de zmeură Se pune zmeura în blender, după care se strecoară, până se obține un piure.
Se montează mai întâi o lingură de coulis în farfurie, se decupează o bucată rotundă de blat care se lipește de crema de ciocolată și se adaugă în farfurie. Deasupra se adaugă și modelul de zahăr ars obținut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News