Această rețetă de supă cremă de fasole este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
250 g fasole albă uscată
1 kg rădăcină țelină
2 căței de usturoi
2 cepe
1 frunză dafin
25 ml ulei
1.2 l supă de pui sau legume
Sare
Piper proaspăt măcinat
Bacon pentru servire
Mod de preparare:
Fasolea trebuie pusă într-un vas cu apă și lăsată la înmuiat peste noapte.
Tăiați ceapa și pisați usturoiul. Într-o oală mare de aproximativ 3 litri călim ceapa cu puțin ulei până devine translucidă.
Acest lucru va dura aproximativ 5-7 minute, timp în care continuăm să amestecăm ca să nu se ardă. Se adaugă usturoiul și se mai un minut.
Țelina o vom spăla, o tăiem cubulețe, iar după ce ceapa și usturoiul s-au călit, o adăugăm în oală.
Adaugam imediat supa de pui sau legume si fasolea scursa. Adăugați frunze de dafin.
Odată ce începe să fiarbă, acoperiți și fierbeți timp de 1 1/2 oră, amestecând din când în când.
Am aruncat frunzele de dafin și am făcut tot piureul într-un mixer până când nu au mai rămas bucăți solide.
Se condimenteaza cu sare și piper.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News