Rețetă de Supă cremă de fasole. Simplu și gustos

Data actualizării: | Data publicării:
Supă-cremă, foto Unsplash/ sursa Julia Kicova
Descriere foto: Supă-cremă, foto Unsplash/ sursa Julia Kicova

Această rețetă de supă cremă de fasole este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente: 


250 g fasole albă uscată

1 kg rădăcină țelină 

2 căței de usturoi

2 cepe

1 frunză dafin

25 ml ulei

1.2 l supă de pui sau legume

Sare

Piper proaspăt măcinat

Bacon pentru servire


Mod de preparare:

Fasolea trebuie pusă într-un vas cu apă și lăsată la înmuiat peste noapte.

Tăiați ceapa și pisați usturoiul. Într-o oală mare de aproximativ 3 litri călim ceapa cu puțin ulei până devine translucidă.

Acest lucru va dura aproximativ 5-7 minute, timp în care continuăm să amestecăm ca să nu se ardă. Se adaugă usturoiul și se mai un minut.

Țelina o vom spăla, o tăiem cubulețe, iar după ce ceapa și usturoiul s-au călit, o adăugăm în oală.

Adaugam imediat supa de pui sau legume si fasolea scursa. Adăugați frunze de dafin. 

Odată ce începe să fiarbă, acoperiți și fierbeți timp de 1 1/2 oră, amestecând din când în când.

Am aruncat frunzele de dafin și am făcut tot piureul într-un mixer până când nu au mai rămas bucăți solide.

Se condimenteaza cu sare și piper. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel