Sorin Bontea a dezvăluit o nouă rețetă extrem de delicioasă, pe care trebuie neapărat să o încerci și tu.
Din seria „rețete românești” pe care vrei și tu sigur să le încerci, chef Sorin Bontea vine cu o variantă specială pentru pregătirea supei de găluște, extrem de ușor de preparat, dar foarte delicioasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar celebrul bucătar îți explică pas cu pas care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi. Mai mult, el dezvăluie și niște trucuri ascunse, pentru a obține găluște pufoase și lipsite de cocoloașe.
Ingrediente:
„Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă. Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot. Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea.
Supa este gata și acum o să fac găluștele. Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.
Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine. Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună.”, a spus chef Sorin Bontea, pe Youtube.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși
În timp ce Sorin Bontea ne oferă cele mai bune rețete pe care le putem prepara în propria bucătărie, nutriționistul Anca Alungulesei explică în ce măsură ne poate influența mâncarea starea de spirit. Așadar, există o listă mai amplă de alimente, care te pot face mult mai fericit, spune specialista.
„Alimentele au o influență asupra stării emoționale, ne gândim că atunci când mâncă ceva, mâncăm doar ca să extragem nutrienții ca să-i fie bine corpului. Când vine vorba despre starea noastră de fericire, este momentul să aducem în discuție serotonina, hormonul fericirii. Stomacul este al doilea creier și atunci ceea ce noi mâncăm influențează secreția de serotonină și sănătatea bacteriilor intestinale.
Am pregătit aici ciocolata neagră, cu foarte puțini îndulcitori și mult cacao. E bine să o mănânci după masă. Bananele ne oferă și ele o stare de bine. Spanacul este și el o sursă bună de magneziu, nucile, migdalele, toate acestea ajută organismul să secrete această serotonină, pe care toți o căutăm. Avem și alimente acre, precum lămâile, murăturile, care sunt minunate, ajută flora intestinală, o hrănește, ar trebui să le consumăm zilnic. Mai avem oțetul și cidrul de mere, bune pentru curățarea organismului. Deci avem categoria de fructe, legume, verdețuri, nuci, semințe. Ideal este ca nucile să fie hidratate, acest proces fiind foarte simplu, eu le am mereu la hidratat, apoi le pun în frigider, și le cojești coaja.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News