Această rețetă de tocăniță de roșii oltenească este simplu și rapid de preparat.
Ingrediente:
250 de grame de ceapă
1 kilogram de roșii
1 ardei gras
40 de ml. de ulei
3 căței zdraveni de usturoi
sare și piper
Mod de preparare:
Primul pas este opărirea și decojirea roșiilor. Punem pe foc o cratiță cu apă. Spălați roșiile și crestați-le pielița în cruce. Punem roșiile în apa clocotită pentru 30 de secunde. Le scoateți și le puneți într-un castron cu apă rece. După care decojiți-le. Le tăiem cubulețe.
Încingem uleiul și punem ceapa tăiată peștișori fini alături de ardeiul gras tăiat mărunt. Condimentăm și lăsăm 15 minute pe foc, până când ceapa se înmoaie bine.
Adăugăm roșiile și condimentăm cu sare. Lăsăm circa 6 minute pe foc. Adăugăm spre final usturoiul și lăsăm să mai dea într-un clocot. Puteți presăra la final puțin pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News