Anna Lesko a dezvăluit rețeta pentru Tortul Ecler.
Ingrediente:
- 1 kg Biscuiti de ovaz
Crema 1:
- 500 ml lapte
- 2,5 linguri amidon
- 3 linguri zahar
- 1 galbenus
- esenta de vanilie
Se lasa la frigider aprox 1 ora.
Crema 2:
- 50 gr Praf de spuma pt deserturi cu gust de frisca
- 100 ml lapte rece
- 2 galbenusuri
- 1 lingura de zahar
- 1 zahar vanilinat
- 250 gr mascarpone
Glazura:
- 4 linguri de zahar
- 2 lingurite de cacao
- 1 lingura de lapte
- 50 gr unt
Peste glazura am avut pofta de fructe de padure.
Tortul se lasa la frigider peste noapte.
Prima cremă, despre care Anna Lesko spune că se lasă o oră la frigider.
Se fierb 250 ml de lapte, iar cu celalaltă parte de 250 ml de lapte se face un amestec în care adaugi esențe, amidonul, gălbenușul și zahărul, apoi adaugi totul peste laptele fiert și bagi conținutul la frigider.
Se bat gălbenușurile cu zahărul și mascarpone până capătă o textură omogenă, apoi adaugi laptele și praful de frișcă și amesteci totul.
Îmnuiem biscuiții în sirop de arțar și îi așezi în tavă, pe o folie de copt, după care adaugi un strat din prima cremă, apoi încă unul de biscuți peste care pui cea de-a doua cremă, iar ultimul strat este glazura. Glazură pe care o obții după ce amesteci zahărul cu cacao, peste care pui laptele și untul.
Peste glazură, așa cum a făcut și Anna Lesko, puteți pune diferite fructe, apoi nu uitați să lăsați desertul la frigider peste noapte, înainte de a-l savura.
View this post on Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News