Rețetă delicioasă: Creveți în sos de roșii cu unt

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor: Markus Sandhofer
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor: Markus Sandhofer

Creveți în sos de roșii cu unt sunt un adevărat deliciu. Această rețetă se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE: 

500 gr creveti cruzi
50 gr unt + putin pentru uns painea
2 linguri suc de lamaie
2 catei de usturoi
1 rosie medie (coapta)
1/4 legatura patrunjel
10 frunze mari de busuioc
8 felii de bagheta (sau 3 felii de paine taraneasca)
ulei masline

 

MOD DE PREPARARE: 

Crevetii se curata de tot. Se absorb bine cu servetele de hartie sa fie uscati si apoi se presara cu sare si se amesteca cu 1 lingura de ulei.Se unge painea pe o parte cu un strat subtire de unt. Se taie rosia felii nu foarte subtiri, sa reziste la copt si se ung cu putin ulei pe ambele parti.Se incinge bine o tigaie larga (cca 26-20 cm). Se aseaza painea cu untul in jos si se prajeste 1-2 minute, doar pana e placut rumena.Se aseaza apoi rosiilein tigaie si se coc si ele cate 2 minute / partea. Le scoateti intr-un bol. Scoateti pielita de pe ele, va veni usor jos. Le sfaramati apoi bine cu o furculita, presarand si putina sare. Daca simtiti parti tari (in zona cotorului, care nu se sfarama) le scoateti din piure.Stergeti tigaia cu un servetel de hartie daca suscul de rosii s-a caramelizat pe fund. Prajiti crevetii in ture, fara sa fie inghesuiti in tigaie. Prajiti cate 2 minute / partea, doar pana devin roz si se rumenesc usor.Cand toti crevetii sunt gata, ii puneti pe toti in tigaie si trageti tigaia de pe foc, ea ar trebui sa fie acum foarte incinsa. Daca e extrem de incinsa o lasati sa se potoleasca 1 minut.Adaugati apoi untul si scuturati tigaia astfel incat untul sa se topeasca si sa acopere crevetii. Adaugati imediat sucul de lamaie, puneti tigaia inapoi pe foc si lasati sa de doar un clocot.Adaugati piureul de rosii si patrunjelul tocat si lasati sa fiarba impreuna pana sosul se leaga, cam 2  minute.Adaugati usturoiul strivit si busuiocul tocat si lasati sa mai fiarba impreuna 1 minut.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel