Rețetă delicioasă de Risotto cu parmezan. Simplu și gustos

Data actualizării: | Data publicării:
Risotto, foto Unsplash/ Stefan Schauberger
Descriere foto: Risotto, foto Unsplash/ Stefan Schauberger

Această rețetă de risotto este delicioasă și ușor de preparat. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie. 

Ingrediente: 


3 ⅓ căni de orez 

2 linguri de unt sărat

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

2 cepe galbene medii, tăiate cubulețe

2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe

3 căței mari de usturoi, tocați mărunt sau presați

⅓ cană de vin alb sec

¼ cană de supă de pui 

1 linguriță de sare de mare fină

¼ ceașcă de smântână groasă

parmezan ras 

1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors

pătrunjel tocat 


Mod de preparare:

Într-o oală mare, vom pune uleiul de măsline și 1 lingură de unt. Adăugăm ceapa, usturoiul și țelina. Lăsăm timp de 8 minute. 

După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm vinul și supa. După ce a dat în clocot, reducem la un foc mediu și lăsăm lichidul să se reducă la jumătate. 

Adăugăm orezul clătit și sarea și amestecăm. 

Adăugăm smântâna groasă, 1 lingură de unt și parmezanul. Se amestecă. Gustăm de sare. Lăsăm 1 minut. 

Se ia de pe foc, se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. 

Se ornează cu parmezan suplimentar și pătrunjel tocat. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel