Această rețetă de risotto este delicioasă și ușor de preparat. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie.
Ingrediente:
3 ⅓ căni de orez
2 linguri de unt sărat
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
2 cepe galbene medii, tăiate cubulețe
2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe
3 căței mari de usturoi, tocați mărunt sau presați
⅓ cană de vin alb sec
¼ cană de supă de pui
1 linguriță de sare de mare fină
¼ ceașcă de smântână groasă
parmezan ras
1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors
pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Într-o oală mare, vom pune uleiul de măsline și 1 lingură de unt. Adăugăm ceapa, usturoiul și țelina. Lăsăm timp de 8 minute.
După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm vinul și supa. După ce a dat în clocot, reducem la un foc mediu și lăsăm lichidul să se reducă la jumătate.
Adăugăm orezul clătit și sarea și amestecăm.
Adăugăm smântâna groasă, 1 lingură de unt și parmezanul. Se amestecă. Gustăm de sare. Lăsăm 1 minut.
Se ia de pe foc, se adaugă sucul de lămâie și se amestecă.
Se ornează cu parmezan suplimentar și pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News