Foietajul de mere este o rețetă excelentă de toamnă, perfectă de savurat cu întreaga familie.
Se scoate foietajul de la congelator și se lasă la dezghețat pe masă (nu se lasă sa ajunga la temperatura camerei).
Între timp, se curăță de coajă merele și se dau prin răzătoare.
Într-o tigaie, se pune untul la topit, după care se adaugă merele scurse, scorțișoara după gust și zahărul.
Se amestecă la foc mic până când începe să se se lege compoziția.
Se taie pătrate din aluat, se pune o linguriță de umplutura în mijloc, se pliază și se închide pe margine cu o furculiță. După ce se așează în tavă, se fac tăieturi deasupra cu un cuțit bine ascuțit.
Se dau la cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute.
Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu fructe:
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frișcă:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare:
Se începe cu prepararea pandișpanului cu fructe, iar prima dată se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu puțină sare, apoi trebuie adăugat zahărul, treptat, în timp ce se bat continuu cu un tel sau cu mixerul. Gălbenușurile se amestecă cu untul topit și răcit. Apoi se încorporează cu grijă, în compoziția de gălbenușuri bezeaua de albușuri, adăugată puțin câte puțin. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.
Se pune într-o tavă de copt hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea. Înfige vișinele din loc în loc, urmărind să le așezi cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul în care stă în cuptor.
Deasupra pandișpanului, se așează caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Caisele se așează peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.
Pandișpanul cu vișine și caise se coace pentru 35 de minute, la 170 de grade, iar la final se verifică cu o scobitoare.
Între timp se pregătește crema de mascarpone. Amestecăm într-un bol mascarponele cu frișca bătută, brânza tartinabilă și zahărul pudră, iar după omogenizare crema se pune la rece, până când se răcește și blatul de pandișpan cu vișine și caise.
După răcirea acestuia, crema se întinde în strat uniform peste el și, pentru decor, se presară deasupra fistic mărunțit. Decorăm prăjitura cu jumătăți de caise umplute cu jeleu de caise și vișine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News