Rețetă delicioasă de weekend: Foietaj cu mere

Data publicării:
Captură vidoe Youtube/ Catalina Farcas in bucatarie
Descriere foto: Captură vidoe Youtube/ Catalina Farcas in bucatarie

Foietajul de mere este o rețetă excelentă de toamnă, perfectă de savurat cu întreaga familie.

Ingrediente:

  • 1 pachet foietaj congelat, care se folosește decongelat
  • 4-5 mere potrivite
  • 3 linguri zahăr
  • 3 lingurițe amidon de porumb
  • scorțișoară
  • zahăr pudră pentru pudrat

 

Mod de preparare:

 

Se scoate foietajul de la congelator și se lasă la dezghețat pe masă (nu se lasă sa ajunga la temperatura camerei).

Între timp, se curăță de coajă merele și se dau prin răzătoare.

Într-o tigaie, se pune untul la topit, după care se adaugă merele scurse, scorțișoara după gust și zahărul.

Se amestecă la foc mic până când începe să se se lege compoziția.

Se taie pătrate din aluat, se pune o linguriță de umplutura în mijloc, se pliază și se închide pe margine cu o furculiță. După ce se așează în tavă, se fac tăieturi deasupra cu un cuțit bine ascuțit.

Se dau la cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute.

Cătălin Scărlătescu dezvăluie cea mai bună rețetă de sarmale. Ingredientul secret al bucătarului chef

 

Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone. Rețeta lui Vlăduț de la Neața cu Răzvan și Dani

Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu fructe:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 150 gr vișine fără sâmburi
  • 8-10 caise tăiate în jumătăți

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frișcă:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frișcă bătută
  • 250 gr brânză tartinabilă
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru decor:

  • 200 gr fistic tocat
  • caise și vișine
  • jeleu de caise

Mod de preparare:

Se începe cu prepararea pandișpanului cu fructe, iar prima dată se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă cu puțină sare, apoi trebuie adăugat zahărul, treptat, în timp ce se bat continuu cu un tel sau cu mixerul. Gălbenușurile se amestecă cu untul topit și răcit. Apoi se încorporează cu grijă, în compoziția de gălbenușuri bezeaua de albușuri, adăugată puțin câte puțin. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.

Se pune într-o tavă de copt hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea. Înfige vișinele din loc în loc, urmărind să le așezi cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul în care stă în cuptor.

Deasupra pandișpanului, se așează caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Caisele se așează peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.

Pandișpanul cu vișine și caise se coace pentru 35 de minute, la 170 de grade, iar la final se verifică cu o scobitoare.

Între timp se pregătește crema de mascarpone. Amestecăm într-un bol mascarponele cu frișca bătută, brânza tartinabilă și zahărul pudră, iar după omogenizare crema se pune la rece, până când se răcește și blatul de pandișpan cu vișine și caise.

După răcirea acestuia, crema se întinde în strat uniform peste el și, pentru decor, se presară deasupra fistic mărunțit. Decorăm prăjitura cu jumătăți de caise umplute cu jeleu de caise și vișine.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel