Vă propunem o rețetă inspirată din bucătăria italiană, foarte delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
200 gr paste (maccheroni)
100 gr pancetta
100 gr ricotta
20 gr pecorino răzuit fin
20 gr unt
1/4 linguriță fulgi de chili
puțin ulei de masline
sare, piper negru
Mod de preparare:
1. Pastele sunt puse la fiert în apă cu puțină sare.
2. Puneți ricotta într-un blender/robot și mixați împreună cu pecorino și șase linguri de apă. Trebuie să obțineți un sos subțire, care curge ușor din vas.
3. Trebuie să tăiați cubulețe pancetta și să o puneți într-o tigaie largă, la foc mic. Dacă este necesar adăugați și puțin ulei de măsline. Pancetta trebuie prăjită la foc mic până se rumenește puțin.
4. După ce pancetta este gata, adăugați chilli. Pe urmă, puneți cubulețele de unt și amestecați până acestea se topesc. Adăugați piper după gust.
5. După ce pastele au fiert, trebuie să le scurgeți și să păstrați 100 ml din apa în care au fiert.
6. Tigaia cu pancetta trebuie pusă acum la loc pe foc, iar când aceasta se înfierbântă, adăugați pastele. Amestecați cu sosul din tigaie pentru circa 3 minute.
7. La final, adăugați sosul de ricotta, dacă este prea gros, turnați câtă puțină apă, din cea păstrată de la paste. Condimentați cu sare, după gust.
Masa este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News