Rețetă desert: Brioșe cu afine și nucă de cocos

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Federica Gioia
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Federica Gioia

Brioșele delicioase cu afine și nucă de cocos se prepară foarte ușor. Dacă le faci o dată, tu și întreaga familie vă veți îndrăgosti de ele.

INGREDIENTE:

 250 g făină

 150 g afine

 50-100 g nucă de cocos

 170 g zahăr 

2 linguriţe praf de copt

 1-2 ouă mici

 120 ml lapte

 2 fiole esenţă de vanilie

 75 ml ulei

MOD DE PREPARARE:

Preîncălzește cuptorul. Unge cu ulei și tapetează cu hârtie de brioșe o formă specială de copt.

Într-un bol mediu, combină ingredientele uscate (făina, zahărul, fulgii de cocos, praful de copt, sarea).

Într-un alt bol, bate ouăle, adaugă uleiul, laptele, esența de vanilie și apoi adaugă peste ingredientele uscate. Adaugă și afinele (spălate în prealabil), amestecă ușor cu o spatulă.

Repartizează, în mod egal, compoziția în formele din tava de brioșe. Dacă vrei, mai presară un pic de zahăr deasupra și fulgi de cocos.

Dă la cuptor pentru circa 25 de minute sau până când se rumenesc bine (poți verifica dacă sunt făcute introducând o scobitoare în brioșe: dacă aluatul nu se prinde de ea, poți să le scoți din cuptor.)

Brioșe fără gluten și fără zahăr

INGREDIENTE:

3 bucati banane (mari, coapte)

3 bucati ouă

300 g faina de migdale

1 plic Praf de copt

1 praf sare

0,5 lingurite scortisoara

esenta de vanilie

 

MOD DE PREPARARE: 

Incingem cuptorul la 180°. Tapetam cu hartiute speciale sau spray non-stick o tava pentru briose.

Intr-un blender punem bananele taiate bucatele, ouale, praful de copt, scortisoara, vanilia. Amestecam foarte bine. Adaugam faina de migdale, amestecam din nou. Daca adaugam afine sau ciocolata, acum e momentul, insa le amestecam cu spatula si nu cu blenderul. Umplem chesele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam apoi sa se raceasca in tava pana ajung la temperatura camerei.

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel