Rețetă desert. Cum faci cele mai gustoase gogoși cu bere

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor xandreaswork
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor xandreaswork

Această rețetă de gogoși pufoase este delicioasă și ușor de preparat. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie. 

Ingrediente (20 bucăți)

250 ml bere

250 ml apă minerală

1 ou

250 g brânză de vaci

făină cât cuprinde

1 plic zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

Pui într-un castron berea, apa, oul, brânza de vaci și omogenizezi bine. Adaugi făina în ploaie și amesteci încontinuu până ce obții un aluat omogen, ca o smântână groasă.

Cu o lingură, pe care o uzi de fiecare dată, iei din aluat și dai drumul compoziției în tigaia cu ulei încins, formând astfel gogoșile.

Când sunt prăjite, le scoți pe un șervet care să absoarbă surplusul de grăsime. Pui gogoșile pe un platou și le pudrezi cu zahăr vanilat.

Rețetă delicioasă: Gogoși la cuptor

INGREDIENTE:

110 gr zahar
1 ou
70 gr unt topit
150 ml lapte
180 gr faina
1 lingurita praf de copt
coaja de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita nucsoara

Pentru decorat

50 gr unt
50 gr zahar
1 lingurita scortisoara

 

MOD DE PREPARARE: 


Gogosi la cuptorSe freaca zaharul cu oul pana compozitia devine ca o spuma alba. Puteti mixa manual sau cu mixerul.Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza iar timp de 1 minut.Se adauga laptele si la final faina amestecata cu praf de copt, nucsoara si coaja de lamaie. De data asta se amesteca manual cu telul, doar pana se incorporeaza faina.Se ung 6 forme de muffins cu unt si se pudreaza cu faina. Se portioneaza aluatul in forme, cat sa se umple 2/3 din ele.Se coc gogosile la cuptor, la 190C, pentru 20 minute.Se scot din cuptor si apoi din forme. Daca ati uns formele bine, gogosile nu vor fi deloc lipite de tava si nu veti avea probleme sa le scoateti.Se topeste untul la foc mic. Se amesteca zaharul cu scortisoara.Se ung gogosile cu unt pe toate partile. Se trec prin zaharul aromat.Sunt bune caldute, reci si chiar si a doua zi.

Rețetă de gogoși cu glazură de ciocolată

Ingrediente:


½ cană de sirop de arțar 

1 cană de lapte de migdale neîndulcit 

¼ cană plus 1 lingură de ulei de nucă de cocos

2 lingurițe de extract de vanilie

1 ½ cești de făină fără gluten 

½ linguriță de sare 

2 lingurițe de praf de copt

½ ceașcă de pudră de cacao


Mod de preparare:


Preîncălziți cuptorul la 160 C și pulverizați ușor 2 forme de gogoși cu ulei vegetal.

Amestecăm ¼ ceașcă sirop de arțar, ¾ ceașcă lapte, ¼ ceașcă ulei de nucă de cocos și 2 lingurițe de extract de vanilie. 

Într-un bol amestecăm făina, sarea și praful de copt.

Punem amestecul de sirop de arțar peste făină și amestecăm până la omogenizare. 

Punem uniform aluatul în formele de gogoși și coacem timp de 15 minute.

După ce s-au făcut le scoatem și le lăsăm la răcit. 

Amestecăm restul de ¼ de cană de sirop de arțar, ¼ de cană de lapte și 1 lingură de ulei de nucă de cocos cu pudra de cacao.

Ungem gogoșile cu această glazură de ciocolată. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel