Brownie cu mere si faina fara gluten se numără printre cele mai gustoase deserturi dietetice.
INGREDIENTE:
320 g unt
5 oua
8 linguri de zahar
290 g de faina fara gluten ( se poate folosi faina de griu)
50 g cacao
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilat
0.5 lingurita scortisoara fina
3 lingurite de praf de copt
3 mere curatate si rase
bombonele pentru decor
Glazura de ciocolata
200 g ciocolata cu lapte
7 linguri de apa
50g de unt feliat
MOD DE PREPARARE:
Cum se face aluatul de brownie
Pornim cuptorul la 175°C. Intru-un bol punem faina, adaugam praful de cacao, scortisoara, praful de copt si sarea si le amestecam cu o lingura. In alt bol, adaugam untul si zaharul si le mixam cu mixerul la viteza mica, adaugam vanilia si apoi ouale. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza dupa fiecare. Acum, in compozitia de unt adaugam treptat amestecul de faina cernut.La urma, se adauga merele rase si se amesteca usor cu lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit. . Se lasa sa se raceasca in tava.
Cum se pregateste glazura de ciocolata
Se topeste ciocolata cu 7 linguri de apa in baie de aburi amestecand continu. Cand este gata topita, se adauga untul si se amesteca bine, apoi glazuram prajitura cu aceasta glazura fierbinte.Deasupra am presarat bombonele pentru decor.Se da la racit pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa preferinta.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News