Rețetă dietetică: Brownie cu mere și făină, fără gluten

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Brownie cu mere si faina fara gluten  se numără printre cele mai gustoase deserturi dietetice.

INGREDIENTE: 

320 g unt

5 oua

8 linguri de zahar

290 g de faina fara gluten ( se poate folosi faina de griu)

50 g cacao

1 praf de sare

1 plic de zahar vanilat

0.5 lingurita scortisoara fina

3 lingurite de praf de copt

3 mere curatate si rase

bombonele pentru decor

Glazura de ciocolata

200 g ciocolata cu lapte

7 linguri de apa

50g de unt feliat

 

MOD DE PREPARARE:  

Cum se face aluatul de brownie

Pornim cuptorul la 175°C. Intru-un bol punem faina, adaugam praful de cacao, scortisoara, praful de copt si sarea si le amestecam cu o lingura. In alt bol, adaugam untul si zaharul si le mixam cu mixerul la viteza mica, adaugam vanilia si apoi ouale. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza dupa fiecare. Acum, in compozitia de unt adaugam treptat amestecul de faina cernut.La urma, se adauga merele rase si se amesteca usor cu lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit. . Se lasa sa se raceasca in tava.

Cum se pregateste glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata cu 7 linguri de apa in  baie de aburi amestecand continu. Cand este gata topita, se adauga untul si se amesteca bine, apoi glazuram prajitura cu aceasta glazura fierbinte.Deasupra am presarat bombonele pentru decor.Se da la racit pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa preferinta.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel