Florentina Opriș ne învață să preparăm salată de vinete pentru dietă.
Vinetele sunt, fără doar și poate, vedetele sezonului cald. Ele fac parte din meniul regulat al românilor în această perioadă, însă tot acum gospodinele le pregătesc pentru iarnă. Cu toate acestea, se știe faptul că ele pot dăuna destul de mult siluetei, dacă sunt preparate în modul tradițional, adică cu un conținut uriaș de maioneză. Pofta este prea mare uneori, iar multe persoane cad în fața tentației.
Partea cea mai bună este că te poți bucura în voie de salata de vinete, dacă ții cont de câteva reguli importante, când vine vorba de prepararea sa. Astfel, Florentina Opriș este cea care a oferit o alternativă perfectă la această rețetă, dezvăluind, de asemenea, și beneficiile impresionante pe care acest aperitiv le are asupra sănătății noastre.
„Știai că vinetele sunt considerate super legume? Nu doar că sunt gustoase, dar sunt și foarte sănătoase. Ele conțin antioxidanți, nasuninul este un antioxidant care ajută sănătatea creierului. Te feresc și de tot felul de afecțiuni și când vorbim de sănătatea inimii. Mai face un lucru extraordinar salata de vinete. Dacă știi cum să o prepari, așa cum o fac eu, ca ea să fie dietetică, te ajută și în curele de slăbire, pentru că are un conținut mic de calorii, doar 25 kcal/ 100 de grame. Trebuie să știi ce să pui în interior, ca ea să nu fie bogată în calorii.”, le-a dezvăluit Florentina Opriș fanilor pe rețelele de socializare.
Astfel, chiar dacă persoanele aflate la dietă se feresc destul de mult de la a consuma acest preparat, Florentina Opriș spune că de azi înainte toată lumea îl poate include în meniul zilnic, indiferent de obiective.
„Ce mai pot să spun este că da, bucură-te de gustul salatei de vinete în această vară. Poți să ți-o pregătești în fiecare zi și să te gândești că ea te ajută să ai un creier sănătos și să slăbești frumos.”, a continuat aceasta.
Astfel, se pare că Florentina Opriș înlocuiește clasica maioneză cu un dressing obținut din iaurt grecesc, lămâie, puțin ulei de măsline și usturoi. Vedeta amestecă toate aceste ingrediente cu două vinete, dar și cu sare și pătrunjel, care, la rândul său, are beneficii importante pentru sănătate. Astfel, aceasta se bucură atât de preparatul celebru al verii, cât și de o masă slabă caloric și slabă în grăsimi.
2 vinete medii
• 1 iaurt grecesc (aproximativ 150g, preferabil cu conținut redus de grăsimi)
• 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
• 1 cățel de usturoi (opțional)
• Sucul de la 1 lămâie
• Sare după gust
• Pătrunjel
VEZI și: Cum obții un corp tonifiat cu ajutorul alimentației. Cristian Mărgărit te învață ce să mănânci
View this post on Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News