Nicolai Tand a vorbit despre viața de bucătar, dar și despre importanța mâncării în viața noastră.
Chiar dacă este unul dintre cei mai apreciați bucătari chefi de la noi din țară, Nicolai Tand nu poate uita de gustul din copilărie și de bunătățile pe care mama sa mereu i le pregătea cu multă dragoste și care îi ieșeau mereu la fel de delicioase. Astfel, într-un dialog cu Teo Trandafir, acesta a dezvăluit care este primul fel de mâncare la care se gândește, când vine vorba de vremea de odinioară.
„M-a întrebat mama ce să-mi facă de mâncare, am zis că orice e bun. A zis să-mi aleg un pui, să merg să-l tai și mi-a făcut un fel de tocană de pui, dar la noi se îngroașă cu o lingură de făină și cu smântână. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă o mâncare bună și un pui. Acea tocană de pui făcută de mama a fost senzațională. A pus o ceapă, ea tăia direct deasupra tigăii, nu pe tocător. A pus și o lingură de grăsime, jumătate de morcov, puiul, paprika și puțină apă, cât să fie până la jumătatea puiului. Punea capacul, mai amesteca și când scădea punea o lingură de făină și cu smântână. Sare, piper și la final jumătate de cățel de usturoi, mereu punea cât trebuie, știa să dozeze legumele în mâncare.”, a declarat Nicolai Tand, în cadrul podcastului realizat de Teo Trandafir.
Citește și: Câte clase are Nicolai Tand. A trecut prin multe situații de cumpănă în copilărie: „Cerșeam pur și simplu”
Chiar dacă mâncarea este unul dintre pionii esențiali ai unui stil de viață sănătos, Nicolai Tand spune că oamenii nu o apreciază așa cum ar trebui, de fapt.
„Eu zic că mâncarea nu-i apreciată de oameni cum ar trebui. Ne dăm seama de ea, când ajungem la bătrânețe, când îți dai seama că era important să ai grijă de sănătatea ta. Noi mâncam sănătos, bucătăria era numai de sezon, murăturile se puneau cu un scop. Ar fi bine să băgăm de seamă aceste lucruri înainte să ne doară, trebuie să avem grijă la mâncare.”, a continuat acesta.
Faptul că se menține într-o formă fizică exemplară a făcut-o pe Teo Trandafir să-l întrebe pe acesta cum reușește să stea în bucătărie în permanență, dar, în același timp, să-și țină din scurt și kilogramele. Astfel, acesta explică faptul că rolul unui bucătar adevărat nu este acela de a mânca, ci doar a degusta pe vârful limbii ceea ce gătesc cei din jur sau el.
„Trebuie să ai grijă, bucătarul nu mănâncă, degustă, e o diferență foarte mare, doar pui pe limbă. Eu dacă iau 5 kg în plus, eu le simt și atunci trebuie să am grijă, gâfâi, nu mai am același tonus. Nu trebuie să cedezi tentațiilor, acum ai tare multe de ales, poți să spui „nu”, ceea ce nu e ușor mereu. Eu sunt foarte dur cu mine.”, a mai explicat bucătarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News