Rețetă: Dulceață de pepene galben cu lime și ghimbir

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Dulceața de pepene galben cu lime și ghimbir este foarte gustoasă și va fi apreciată de întreaga familie.

INGREDIENTE: 

1 pepene galben de 1.5 kg copt

50 gr ghimbir proaspat

1 lime

300 gr zahar

 

MOD DE PREPARARE: Taiati pepenele in jumatate, eliminati partea cu samburii si apoi cu o lingura scoateti miezul intr-o oala. Adaugati ghimbirul taiat felii foarte subtiri, coaja razuita de la lime si sucul de lime. Presarati deasupa zahar, amestecati usor si lasati sa stea 2 ore. In acest timp pepenele va lasa mult suc.Puneti apoi pe foc mic pana se dizolva zaharul (cam 5 minute) si apoi pe foc mare 15 minute, pana dispare spuma alba care se va forma. Coborati iar focul pe mic si fierbeti inca 1 ora, amestecand din cand in cand.


Puneti un borcan de 600 gr in cuptorul incins la 200C si lasati-l 30 minute sa se sterilizeze. Puneti dulceata fierbinte in el, sigilati cu capac si apoi intorceti borcanul cu fundul in sus pentru 5 minute sa se creeze vid. Puneti apoi borcanul sub o plapuma si lasati sa se racească acolo peste noapte. Pastrati peste iarna la loc racoros.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel