Rețeta Elwirei Petre pentru un cheesecake perfect. Pașii simpli pentru un desert delicios: „Este cea mai populară prăjitură poloneză”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: Instagram/elwirapetreofficial
Descriere foto: Captură video: Instagram/elwirapetreofficial

Elwira Petre a împărtășit cu urmăritorii săi de pe reţelele sociale rețeta sa pentru un cheesecake perfect. Află care sunt ingredientele necesare și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a recrea acest deliciu chiar la tine în bucătărie.

Elwira Petre, soția celebrului dansator Mihai Petre, este o gospodină desăvârșită, cunoscută pentru pasiunea sa pentru gătit și pentru rețetele delicioase pe care le împărtășește frecvent cu urmăritorii săi de pe rețelele sociale. De această dată, Elwira Petre a dezvăluit rețeta sa pentru un cheesecake perfect, care a stârnit deja aprecieri din partea celor care o urmăresc.

Te-ar putea interesa și: Rețeta virală de pe TikTok: Salată de castraveți și ton - gustoasă și ușor de gătit

Rețeta Elwirei Petre pentru un cheesecake perfect. Pașii simpli pentru un desert delicios: „Este cea mai populară prăjitură poloneză”

Elwira Petre a împărtășit rețeta detaliată pentru un cheesecake clasic, pufos și delicios. Ea a oferit câteva sfaturi utile pentru ca desertul să iasă impecabil, așa cum îl pregătește ea acasă.

„Cea mai populară prăjitură poloneză este, cu siguranță, cheesecake-ul. O găsești în orice magazin, în orice cofetărie, în diverse forme și variante. Astăzi, vă propun varianta clasică, care iese mereu pufoasă și nu se lasă după coacere (poate doar un pic).

Eu folosesc brânza de vaci grasă, pe care o „toc” bine, astfel încât să devină cremoasă. Nu îmi place să folosesc brânza gata preparată, din găletușă. Este important ca brânza și ouăle să fie la temperatura camerei atunci când începeți să pregătiți prăjitura”, a spus Elwira Petre pe Instagram.

Te-ar putea interesa și: Rețeta de clătite din foi de orez cu legume a Cristinei Cioran. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios: „Totul este foarte rapid” / Video

Ingrediente

1,5 kg brânză de vaci grasă

200 g unt

8 ouă

200 g zahăr fin

2 plicuri de budincă de vanilie

1 lingură de făină

Extract de vanilie

Te-ar putea interesa și: Rețeta de tort „Prințul Negru” a Annei Lesko. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios / Video

Mod de preparare

Brânza se amestecă într-un blender până devine cremoasă, iar untul se topește într-o baie de aburi și se lasă să se răcească, după care se amestecă cu brânza, budinca de vanilie, făina și extractul de vanilie. Ouăle și zahărul se bat împreună până obțin o spumă albă, iar apoi se adaugă amestecul de brânză. 

Pentru a coace cheesecake-ul, se preîncălzește cuptorul la 150 de grade și se lasă la copt timp de 100 de minute. După ce timpul de coacere s-a încheiat, nu se scoate imediat din cuptor, ci se lasă acolo încă o oră.

„Brânza se amestecă în blender până când devine cremoasă. Untul se topește într-o baie caldă și se lasă la răcit. Apoi se amestecă cu brânza, plicurile de budincă, făina și extractul de vanilie.

Ouăle și zahărul se bat împreună pana când fac o spuma albă. Apoi adaugăm amestecul de brânză. Va las și câteva tips-uri pe care le folosesc mereu astfel încât cheesecake-ul să iasă perfect:

1. Se coace la temperatura mică, 150 grade, 100 de minute

2. Eu nu îl scot din cuptor încă o ora după ce se termină de copt (da, chiar dacă sunteți tare curioși)

3. Dacă vreți să nu crape în vârf, îi puteți pune în cuptor un bol cu apă.

Pofta bună!”, a mai precizat Elwira Petre pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Elwira Petre (@elwirapetreofficial)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel