Rețetă: Gulaș picant

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pexels
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pexels

Gulașul picant este o rețetă tradițională, care se prepară foare ușor. 

INGREDIENTE 

750 g carne de vită

 4 cepe 

2 linguri unt

 2 linguri pastă de tomate 

1.5 litri supă de carne 

1 ardei gras roşu 

1 ardei gras galben 

400 g cartofi

 1 foaie dafin 

2-3 căţei de usturoi 

1/2 lingurita chimen 

1/2 lingurita oregano

 sare şi piper măcinat 

1 ardei iute fin tocat 

2 linguri pătrunjel tocat

 

MOD DE PREPARARE:  Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi mici şi se căleşte într-o tigaie cu unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se amestecă până se căleşte uşor. Se stinge cu un polonic de supă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Totul se răstoarnă într-o oală de 3-4 l, se adaugă supa şi un praf de sare şi se fierbe până se înmoaie bine bucăţile de carne, aproximativ 1-1,5 ore. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi după 15 minute şi ardeii graşi tăiaţi felii. După 10-15 minute se pun condimentele, usturoiul şi ardeiul iute fin tocat şi pasta de tomate diluată cu puţină apă. Se mai fierbe 10 minute şi se acoperă. Se lasă 5 minute şi după aceea se poate servi. Se ornează cu pătrunjel verde.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel