Rețetă ideală pentru cină: Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

Data actualizării: | Data publicării:
Cotlet de porc, foto Unsplash/ autor: sunorwind
Descriere foto: Cotlet de porc, foto Unsplash/ autor: sunorwind

Această rețetă este foarte potrivită pentru o cină în familie sau cu prietenii. Coastele de porc îi vor da o aromă deosebită și cu siguranță vor fi primele apreciate de către invitați. 

Cotletul de porc la cuptor, cu legume, mirodenii și costițe sigur te va cuceri, atât pe tine, cât și pe invitații tăi, pentru că are o aromă deosebită și este foarte suculent. 


Ingrediente


1 kg cotlet de porc,

8 coaste afumate de porc,

ciuperci champignon,

6 cartofi,

150 ml vin alb,

400 ml apă,

Sare

2-3 căței de usturoi,

O crenguță de rozmarin,

50 ml ulei de floarea soarelui,

3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,

cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce

 

Mod de preparare


1. Cotletul de porc trebuie tăiat, însă nu până jos, mai mult îl crestăm. Ungem carnea cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingem usturoiul tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. 

2. Așezăm cotletul într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui și coastele afumate.

3. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem. Același lucru îl facem și cu ciupercile. Odată tăiate și curățate, aceste ingrediente trebuie să le presărăm în tava, alături de carne și coastele afumate. Peste turnăm vin și apă. Preăsărm mirodeniile, sare, piper și puțin ulei aromatizat. 

4. Băgăm tava la cuptor. Este important ca la jumătatea timpului să scoatem tava din cuptor, să ungem carnea cu sosul din tavă și să întoarcem carnea pe partea cealaltă. Carnea trebuie să stea în cuptor aproximativ 1 h 40 de minute. 

Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel