Rețetă inedită pentru masa de Revelion: Ouă umplute cu somon

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tahirah Walker
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tahirah Walker

Această rețetă de ouă umplute cu somon este ideală pentru mama de Revelion. Iată cât de simplu o poți prepara. 

Ingrediente: 


7 ouă 

3 linguri de maioneză

1 linguriță de muștar 

½ ardei roșu dulce copt 

30 gr. somon afumat

Sare

În plus:

Fulgi de ardei chilli uscați

Mărar


Mod de preparare:


Se fierb ouăle. Când apa începe să fiarbă, lăsăm ouăle aproximativ 10 minute. După ce s-au fiert, le punem sub apă rece și le lăsăm să se răcească complet. Decojim ouăle de coajă și le tăiem în jumătate. Cu ajutorul unei lingurițe, scoatem cu grijă gălbenuțul de ou și îl punem în blender.

Adăugați piper prăjit, muștar și maioneză în gălbenușul de ou și asezonați cu sare. Se amestecă totul.

Transferați amestecul într-o pungă de patiserie și decorați fiecare jumătate de ou într-un model circular. Se ornează cu fâșii de somon și frunze de mărar, se presară cu fulgi de chili uscați. Se consumă rece ca aperitiv. 

Tort diplomat făcut în casă

Iată de ce ai nevoie pentru tortul diplomat:

Ingrediente:

-20 pișcoturi

-șampanie

-fructe de sezon (  portocală, kiwi, ananas din compot).

Sirop:

- 100 ml suc de portocală + 100 ml apă

-5 gr zahăr vanilat

- 50 gr zahăr

Crema diplomat :

- 75 gr zahăr

-2 ouă 

-175 ml lapte

-8 gr gelatină

-10 gr zahăr vanilat

-1 praf sare

-350 gr frișcă bătută

-1/2 linguriță zeamă de lămâie

-coaja rasă de la o lămâie potrivită

Decor- fructe , jeleu transparent

Mod de preparare:

Pregătire umplutură: Tăiem fructele în cubulețe ( 1 kiwi, 1 portocală, 4 rondele ananas din compot)  și le așezăm pe o farfurie. Le acoperim cu folie alimentară și le păstrăm la rece .

Siropul – amestecăm sucul de portocale cu apa, zahărul vanilat și zahăr. Amestecăm bine până se dizolvă complet zahărul.

Crema diplomat: Gelatina se pune în jumătate din cantitatea de lapte ( să fie rece ), se amestecă  și se lasă la temperatura camerei cca 15 min. Ouăle se mixează cu zahărul și  praful de sare, se amestecă cu  gelatina hidratată și restul de lapte. Compoziția formată se pune într-un vas pe baie de abur și se amestecă periodic până se îngroașă. Crema este gata,  se lasă să se răcescă câteva momente și adăugăm zahărul vanilat. Amestecăm periodic până se răcește. Pe un platou așezam un inel reglabil ( sau o formă detașabilă fărp bază ) .

Trecem rapid pișcoturile prin sirop și le așezăm în formă, pereți +bază.

Compoziția de cremă diplomat se amestecă cu frișca bătută , zeama și coaja de lămâie. Mixăm  până obținem o cremă omogenă și o împărțim în trei părți. În forma tapetată cu pișcoturi așezăm primul strat de cremă diplomat și  adaugăm fructe. Adăugăm al doilea strat de cremă diplomat, fructe și ultimul strat de cremă. Acoperim tortul cu o folie alimentară și  introducem la rece pentru minim 3 ore. După acest timp, îndepărtăm cu grijă forma și decorăm cu fructe, după preferință. Cu ajutorul unei pensule adăugam un strat fin de jeleu transparent (conferă luciu și păstrează prospețimea fructelor).

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel