Rețeta lui chef Sorin Bontea de ruladă de porc, preparatul perfect pentru masa de Crăciun: „Încercați, este foarte bună!”

Data publicării:
Captură video: Instagram/chef.sorinbontea.official
Descriere foto: Captură video: Instagram/chef.sorinbontea.official

Chef Sorin Bontea vine în ajutorul gospodinelor care caută idei pentru a impresiona musafirii de Crăciun. Celebrul bucătar a dezvăluit rețeta sa de ruladă de porc.

Cu doar câteva zile înainte de sărbători, chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa specială de ruladă de porc, un preparat delicios, perfect pentru masa festivă. Celebrul bucătar a explicat pas cu pas modul de preparare, astfel încât chiar și cei mai puțin experimentați în bucătărie să poată realiza acest preparat.

Ingrediente

Piept de porc subțire, cu șorici

Sare

Piper

Amestec de condimente pentru friptura de porc

Condiment de usturoi cu sare afumată

Muștar

Ceapă

Țelină

Usturoi

Ciuperci

Cimbru uscat

Ulei de măsline

Cartofi mici roșii

Foi de dafin

Piper boabe

Mod de preparare

Pentru a pregăti rulada de porc, se începe prin asezonarea pieptului de porc. Se presară sare, piper și un amestec de condimente special pentru friptura de porc, având grijă să fie distribuite uniform pe toată suprafața. Este important să apăsați bine pentru ca aromele să pătrundă în carne. Dacă amestecul de condimente conține sare, trebuie ajustată cantitatea adăugată, pentru a evita excesul.

Se adaugă un strat subțire de muștar, suficient cât să ofere un plus de savoare. Partea fără șorici a pieptului se rulează cu grijă, după care rulada se leagă bine cu sfoară pentru a se menține compactă în timpul gătitului. Partea cu șorici se condimentează separat cu același amestec folosit anterior, astfel încât fiecar parte să fie bine asezonată.

Pentru legumele care vor însoți rulada, se pregătesc morcovi, ceapă, țelină, usturoi și ciuperci, care se taie în bucăți mari și se amestecă într-un bol cu sare, piper, cimbru uscat și ulei de măsline. Acestea se așază în tavă, formând un strat de bază care va însoți carnea. Alături de legume, se adaugă cartofii mici, care sunt păstrați în coajă, dar bine asezonați cu sare, piper și ulei de măsline. În tavă se mai pun foi de dafin și câteva boabe de piper pentru un plus de aromă.

Tava cu rulada și legumele se introduce în cuptorul preîncălzit la 120 de grade Celsius. Este recomandat să folosiți un termometru pentru carne, care să fie introdus în mijlocul ruladei, pentru a monitoriza temperatura internă. Carnea se gătește lent până când atinge 85 de grade, asigurându-se astfel că este fragedă și bine făcută.

La final, rulada de porc se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească câteva minute, apoi se îndepărtează sfoara alimentară și se feliază. Se servește alături de legumele coapte și cartofi, oferind un preparat savuros, perfect pentru masa festivă.

„Dragii mei, dacă de sărbători aveți invitați, vine soacra, vine vecinul, vine cumnatul și tot așa, puteți să îi impresionați cu această ruladă de porc. Este simplu. Pieptul de porc este mai subțirel așa și am lăsat o parte de șorici. Prima oară, normal, sare, piper, iar acum am să folosesc amestec de condimente pentru friptură de porc. Ăsta e interiorul și trebuie condimentat foarte bine. Aveți grijă la sare, pentru că amestecul de condiment conține și sare. Apăsăm bine! Amestecul are și usturoi, dar mie îmi place cu mai mult usturoi.

Am aici usturoi cu sare afumată (n.r. condiment). Acum o să-i pun un pic de muștar, dar foarte, foarte puțin. Am să rulez prima parte a pieptului, este fără șorici. Ce frumos arată! Am pregătit niște sfoară, pentru că trebuie să o leg bine, ca să nu se desfacă. Acum vreau să condimentez și partea de șorici și de data aceasta folosesc același condiment pentru friptură de porc.

Pentru legume avem: morcovi, ceapă, țelină, usturoi, ciuperci și am să pun sare, piper, cimbru, ulei de măsline. Amestec bine și le punem în tava la cuptor, alături de rulada de piept de porc.

Peste cartofii în coajă punem sare, piper, mai pun un pic de ulei de măsline. Plimbăm cartoful și acum punem în tavă. Vreau să le pun foi de dafin și am să pun și piper boabe. Astea sunt ingredientele.

Am să-l bag tava la cuptor, la 120 de grade Celsius, în cuptorul preîncălzit. Am să bag termometrul în ruladă, pentru că vreau să o gătesc la 85 de grade. Purcelul trebuie gătit bine! Poftă mare! Încercați rețeta, este foarte bună!”, a spus chef Sorin Bontea.

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Chef Sorin Bontea (@chef.sorinbontea.official)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel